Israël plaatst detectiepoortjes bij Al-Aqsa-moskee, Palestijnen woedend

19

De Palestijnen zijn woedend en weigeren langer de Al-Aqsa-moskee in Al-Quds in gebruik te nemen.

Na een recente aanval op het Israëlische bezettingsleger waarbij twee Israëlische bewakers en drie daders om het leven kwamen, hebben Israëlische autoriteiten de toegangspoorten tot de moskee gesloten onder het mom van onderzoek. Nadat de ruimte weer vrij is gegeven, blijkt de Israrelische bezetter stiekem ook nieuwe detectiepoorten en camera’s te hebben geplaatst om en rond de moskee. Een manier om meer controle te krijgen over het gebied, lijkt het.

Dit accepteren de Palestijnen niet. Het bestuur van de Al-Aqsa-moskee roept moslims op niet door de poortjes te gaan, omdat die een schending zijn van de status-quo. In plaats van in de moskee, werd in de afgelopen dagen gebedsdiensten gehouden buiten bij de detectiepoortjes. “We willen onze moskee terug zoals hij was toen wij er werden verdreven”, zegt de directeur van de moskee. (Bron/ lees verder: de NOS)

3 REACTIES

  1. Israel heeft niets te zoeken in Palestina:

    we daar en ook een flinke schadeverghoeding betalen aan alle slachtoffers van de illegale bezetting en verwoesting!!

    Israel’s einde is in zicht! Iran kan zo binnen een dag het landje met de grond gelijk maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here