Activist Saïd C. vrij uit uitleveringsdetentie

De rechtbank in Breda heeft de Marokkaanse Nederlander en Rif-activist Saïd C. woensdag vrijgelaten uit uitleveringsdetentie. De man krijgt wel een enkelband en meldplicht, bepaalde de rechter volgens de NOS.

C. werd eind juni opgepakt naar aanleiding van een uitleveringsverzoek van Marokko, dat al jaren om uitlevering van C. vraagt. De Marokkaanse autoriteiten verdenken hem van drugshandel, corruptie en deelname aan een criminele organisatie. Volgens Marokko is hij ook betrokken bij de financiering van de maandenlange protesten in de Rif-regio.

De 51-jarige Roosendaler mag nu van de rechter in vrijheid op zijn uitlevering wachten. Het OM benadrukt echter dat de uitleveringsprocedure gewoon doorgaat. Nederland is bereid C. uit te leveren aan Marokko omdat het land zou hebben beloofd hem niet vanwege zijn politieke activiteiten te vervolgen. C. zou alleen worden vervolgd voor zijn criminele daden. (Bron/ lees verder: de NOS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.