Jordanië schrapt de “trouw-de-verkrachter-wet” af

Het Jordaanse parlement heeft een wet geschrapt waardoor verkrachters hun straf niet meer kunnen ontlopen door met het slachtoffer te trouwen.

De stemming wordt gezien als een belangrijke stap vooruit voor vrouwenrechten in het koninkrijk. Ondanks kritiek vanuit conservatieve hoek stemde een kleine meerderheid van het parlement in Amman ermee in om het beruchte artikel 308 uit de wet te halen. Daarmee gingen ze in op het voorstel van de regering en een koninklijke commissie om voor de wetswijziging te stemmen.

Eerder hadden Tunesië, Marokko en Egypte een gelijkaardige wet afgeschaft. Gelijksoortige wetten waarbij verkrachters vrijuit gaan als ze met hun slachtoffers trouwen zijn er overigens niet enkel in het Midden-Oosten, maar ook in India en het Verre Oosten. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

1 REACTIE

  1. Wouw . Een Arabische moslim land wordt modern . Niet te geloven . Wat is de volgende stap . Vrouwen hoefen geen hoofddoek te dragen . ….. neeee dat geloof ik niet . Hahaha dat is since fiction .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.