PowNed’s vluchteling blijkt acteur, die nu spijt heeft

9

Het is allemaal in scene gezet: de twaalf afleveringen die de ‘Iraakse vluchteling’ Tariq Kasem in 2016 opnam voor Powned rubriek ‘vluchteling maakt kennis’. Op sleeptouw genomen door Rutger Castricum deed Kasem (23) zijn best om in gebrekkig Nederlands zo goed mogelijk in te burgeren. Het blijkt nep. Waarom de omstreden omroep niet zelf bekendmaakte dat hij een acteur was, is onduidelijk.

Maar nu, enkele dagen na de respectloze woorden van PowNed over de verdronken Syrische vluchteling in Venlo, komt de man uit de kast: hij is een acteur die vloeiend Nederlands spreekt. Hij is ooit wel vluchteling geweest (zo’n twaalf jaar geleden) maar hij wil niets meer met de omroep te maken hebben. Aan het tweede deel van de rubriek ‘vluchteling maakt kennis’ zal hij ook niet meer meewerken.

In een misselijkmakend stuk verwijt op Powned verwijt een PowNed-journalist de verdronken jongen dat hij andere zwembadgasten ‘een vervelende dag’ heeft bezorgd. Dominique Weesie, voorzitter van Powned, bood zijn excuses aan op Twitter. Kasem vindt die excuses goed, maar is – als oud-medewerker van PowNed – toch zeer teleurgesteld in de omroep. ‘Het niveau is tot een historisch dieptepunt gedaald.’ (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

Zie hier een van de afleveringen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.