Actiegroep Rif Alert houdt Marokkaanse overheid verantwoordelijk voor dood activist

Rif Alert, de beweging van Marokkaanse Nederlanders die solidair zijn met de protesten in De Rif, stelt de Marokkaanse overheid verantwoordelijk voor de dood van activist Imad El Attabi. Want deze afschuwelijke daad is het gevolg van haar repressieve benadering jegens de Hirak en de vreedzame demonstratie van 20 juli, schrijft de actiegroep in een persbericht.

Rif-acticist Imad El Attabi werd woensdag onder grote belangstelling begraven in Al Hoceima. De jonge man werd geraakt door een traangasgranaat tijdens de demonstratie van 20 juli in Al Hoceima. Hij is dinsdag aan zijn verwondingen bezweken na een wekenlange coma.

Rif Alert eist een diepgaand en onafhankelijk onderzoek naar de dood van Imad en dringt aan op de berechting van de daders. Ook roept de actiegroep de Marokkaanse overheid op te stoppen met het criminaliseren van de Hirak, de politieke gevangenen en journalisten vrij te laten en in te gaan op de legitieme eisen van het volk. (Bron/ lees verder: persbericht Rif Alert)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.