‘Groeten uit Marokko’ vanaf 15 september bij de NTR

Elke zomer is het weer zo ver; de trektocht van duizenden Nederlandse Marokkanen naar het land waar hun roots liggen.

Op weg naar het zuiden zie je op de snelwegen de bekende iets te vol geladen auto’s en busjes. Wie zijn deze polder-Mocro’s? Wat bezielt hen om iedere zomer op en neer te pendelen tussen Nederland en Marokko? Veel van de jongeren spaart het hele jaar om tijdens de vakantie in Marokko een maand lang los te gaan en indruk te maken op anderen.

In de 4-delige NTR serie ‘Groeten uit Marokko’ reist Sanae Orchi haar ‘landgenoten’ achterna. Maar wel in stijl, op haar motor, kriskras door Marokko. Sanae Orchi onderzoekt de wereld van verschil tussen het strand en de moskee. Hoe staan de Nederlands Marokkaanse jongeren die naar Marokko op vakantie gaan erin? Hoe werelds en wild kun je zijn als je tegelijkertijd ook gelovig en traditioneel wil zijn?

Uitzending: vrijdagen 15 sept t/m 6 okt om 17.05 uur bij de NTR op NPO 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.