Miljoenen pelgrims beginnen aan hadj

Zo’n twee miljoen moslims beginnen vandaag aan de hadj, de jaarlijkse bedevaart naar de heilige plaatsen in Saudi-Arabië. Volgens Saudische autoriteiten zijn ongeveer 1,7 miljoen pelgrims van buiten het koninkrijk.

Vandaag verzamelen ze zich op de vlakte van Mina nabij Mekka. Het traditionele hoogtepunt vindt donderdag plaats wanneer de pelgrims bijeen komen bij de berg Arafat. De hadj eindigt elk jaar met de zevenvoudige rondloop om de Kaäba in de Al-Masjid al-Haram-moskee in Mekka.

De hadj is een van de grootste religieuze manifestaties ter wereld. Iedere moslim wordt geacht de bedevaart minstens eenmaal in zijn leven te doen. Voorwaarde is wel dat ze daar fysiek en financieel toe in staat zijn. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.