Ontketende Ziyech leidt Marokko naar 6-0 overwinning [video]

Hakim ziyech heeft zaterdagavond laten zien waarom de Marokkaanse fans al maanden om zijn rentree riepen. De middenvelder leidde Marokko in het WK-kwalificatieduel met Mali naar een genadeloze overwinning van 6-0.

Ziyech zat in oktober 2016 voor het laatst bij de selectie van Marokko na een conflict met bondscoach Hervé Renard. Nadat ze onlangs een verzoening hebben gehad, mocht rentree voor het eerst weer mee doen met Marokko. Tegen Mali begon Ziyech direct in de basis bij Marokko, waar ook Karim El Ahmadi, Mbark Boussoufa en Nordin Amrabat startten.

Voor 60.000 toeschouwers in Rabat groeide de Ajacied uit tot de absolute uitblinker. Al in de negentiende minuut werd Ziyech neergehaald waarna hij de toegekende strafschop zelf benutte: 1-0. De 2-0 volgde kort daarna. Het begon met een steekpass van Ziyech op Ahmadi, die op zijn buurt spits Khalid Boutaib bediende: 2-0. In de 61ste minuut maakte Ziyech op wonderschone wijze zijn tweede van de avond. Niet lang daarna scoorde Aschraf Hakimi, jawel, op aangeven van Ziyech. In de resterende tijd zette Mahi de eindscore op het bord: 6-0. Aan zijde van Mali moesten twee spelers met rood het veld verlaten.

Marokko staat voorlopig na drie wedstrijden eerste in Groep C met vijf punten na drie duels. Gabon kan zaterdag echter op gelijke hoogte komen bij winst op Ivoorkust. Wanneer Ivoorkust wint, is dat land de nieuwe koploper.

13 REACTIES

 1. Vreemd dat Marokko tijdens Eid de wedstrijd door laat gaan…geen enkel Europees land speelt op Kerstdag of ander belangrijke feestdag. Ook jammer dat spelers als Ziyech, Ahmadi en Mahi net doen alsof dat normaal is. Drama-elftal…

 2. Marokkanen moslims ? Ha ha laat mij aub niet lachen. Mijn buurman is Somalier en respect voor de wijze hoe hij de Islam belijdt. kunnen Marokkanen en Turken nog een voorbeeld aan nemen.

 3. Zeven van de tien Somaliers zitten in de bijstand, Marokkanen halen de helft daarvan nog niet. Somaliers kunnen dus de hele dag met hun kont omhoog zitten prevelen. Zijn beter in islam, maar laat niemand zo stom wezen om een voorbeeld aan die losers te nemen.

 4. Emir Joop is het product van de zieke zielige Marokkaantje. Ieder punt van waarheid en of kritiek wordt door hem persoonlijk als een aanval gezien. neen, die Marokkaantjes die overal lopen te stelen en te dealen daar moeten alle moslims een voorbeeld aan nemen. Zeg beste Emir, wordt in jouw land geen varkens gefokt ? Ja, ik ken ook Marokkanen die varkensvlees aanraken en ook eten.

 5. Wat is er mis met het fokken van varkens? Lekkere gekruid karbonaadjes, ham mmm… hoe krijg je anders fatsoenlijke mosterdsoep? En varkenshoarma is de beste shoarma.

 6. Zes mitrailleurs in mijn auto? Die waren van een vriend’
  Zes mitrailleurs in zijn kofferbak en ruim 180.000 euro in een tas in de flat waar hij was. Justitie eiste gisteren zes jaar cel tegen Mourad T. (29)

  Nadia Berkelder 06-09-17, 06:33 Laatste update: 09:54
  279
  11
  Het was een droomvangst van de agenten van het wijkteam. Bij een controleactie op het Vasteland in het centrum van Rotterdam stuitten ze op 14 september vorig jaar op Mourad T. Zijn aanhouding leidde, via zijn sleutels, tot een huiszoeking in een woning in de Hoge Heren, een dubbele woontoren langs de Nieuwe Maas. Daar vond de politie 182.000 euro in een Jumbotas. In de kofferbak van een auto in de parkeergarage ontdekten ze de klapper: een tasje met zes pistoolmitrailleurs en munitie.

  Gisteren, bijna een jaar later, zei T. tegen de Rotterdamse rechtbank dat hij niet wist dat die wapens in zijn auto lagen. Hij had de auto kort ervoor uitgeleend aan een vriend: het kán niet anders of hij moest de tas erin hebben gezet. Wie de vriend was, wilde hij niet zeggen. ,,Dan komen mijn vrouw en ik in de problemen. Anders kan ik niet meer over straat lopen.”

  Van de tas met geld (en de geldtelmachine die de politie in het huis vond) wist hij ook niets, vertelde hij de rechtbank. ,,Het appartement was van een vriend. Dat gebruikte ik om te chillen met vriendinnen. Die vriend had nog een andere woning. Ik mocht van de flat gebruikmaken zodat ik niet met die vrouwen naar een hotel hoefde.”

  Witwassen
  Zijn advocate Inez Weski vindt dat T. en de medeverdachte nooit aangehouden hadden mogen worden en dat de politie geen recht had om de woning te doorzoeken. ,,Met deze criteria wordt elke bewoner van een woontoren verdachte van witwassen.” Cynisch: ,,Het publiek zou gewaarschuwd moeten worden om niet met geld en sleutels over straat te gaan.” Ze wees op inconsequenties in het verslag dat de politie maakte van de avond. ,,Elke agent heeft een ander verhaal. Het lijkt erop dat de actie achteraf moet worden onderbouwd.”

  De officier van justitie somde op dat T. niet alleen vanwege de sleutels en wat geld is aangehouden. In de auto werden versleutelde mobiele telefoons gevonden, met post-its erop met namen, en de verdachten veranderden hun verhaal tijdens de aanhouding. ,,Na de aanhouding werden de telefoons op afstand leeggetrokken. Dat was zichtbaar voor de agenten. Dat past binnen het criminele plaatje.”

  Waarde
  Volgens justitie moet T. hebben geweten van de wapens en het geld. ,,De hoge waarde maakt dat je dat niet zomaar aan iemand anders overdraagt.” Bovendien is alleen T. in die weken in het appartement gezien. ,,Wat de criminele intenties ook waren, fraai waren ze niet.”

  De politie stuit de laatste jaren met regelmaat op criminelen die opereren in woontorens in Rotterdam. Vanuit de anonieme flats handelen ze in drugs en wapens. De flat van ‘de vriend van T.’ werd officieel verhuurd aan een man uit Litouwen die sinds 2014 niet meer in Nederland verblijft.

  De officier eiste zes jaar cel. Weski vroeg de rechtbank om vrijspraak. De uitspraak is op 19 september.

  Ja, als 7 van de 10 Somaliers in de bijstand zitten dan is 99% van de Marokkanen betrokken bij de drugshandel. Em maar lekker blijven liegen he. Tekkeya !

 7. Oorzaak-gevolg logica werkt anders Illyas. Je hebt naast de acceptatie van feiten duidelijk moeite met het begrip causaliteit. Da’s geen gelukkige combinatie in een volwassen mens.

 8. Geeft het leefpatroon van Marokkanen (man en vrouw) aan ! Totaal ontspoord en o zo schijnheilig. Dat is wat ik aantoon en ook aannemelijk maak. Voor de rest…denk jij maar lekker verder in causaal verband.

 9. Dat was een andere drogreden, die van secundus quid, oftewel overhaaste of ongefundeerde generalisatie. Normaal gesproken doen mensen die op basis van anekdotisch bewijs een of andere algemeen geldende uitspraak willen doen meestal nog hun best om meerdere anekdotes te verzamelen.
  Dat is nog steeds niet een bewijs voor een algemene regel. De algemene gelding van een regel moet apart worden bewezen. Bijvoorbeeld: “Mehmet heeft een snor, Omer heeft een snor, Görkan heeft een snor, dus alle Turken hebben een snor” is geen logisch geldige redenering.
  Waar ik het over had was de laatste uitspraak van jou””..als 7 van de 10 Somaliers in de bijstand zitten dan is 99% van de Marokkanen betrokken bij de drugshandel.”
  Dit is een redenering van de vorm als X dan Y. Het is op meerdere manieren fout, maar het is in termen van drogreden een non sequitur, uit X (7 van de 10 Somaliers zitten in de bijstand) volgt niet Y (99% van de Marokkanen is betrokken bij de drugshandel).
  Nu liggen de zaken zo dat X is een feit (CBS heeft dat netjes in de tabellen) en Y is volslagen onzin. Daarmee ga je dus in de mist door toepassing van modus tollens: als X dan Y, dan dus ook niet-Y (het geval) dus niet-X (niet het geval.) Maar zelfs als Y waar zou zijn dan kun je die twee willekeurige zaken niet aan elkaar correleren (dat is nog een aparte formeel logisch foutieve redenering) laat staan dat het een het logisch gevolg is van het ander: d.w.z. het noodzakelijk voorondersteld causaal verband in een als/dan propositie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.