Layla M. is Nederlandse Oscar-inzending voor beste buitenlandse film

De film Layla M. is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscar voor de beste buitenlandse film. De film ging vorig jaar in première bij het Toronto International Film Festival en werd daarna voor veel andere filmfestivals geselecteerd. In Nederland trok de film volle zalen.

Layla M., van regisseur Mijke de Jong, gaat over een 18-jarige moslima in Amsterdam-West die langzaam radicaliseert omdat ze zich buitengesloten voelt door zowel de samenleving als haar familie.

In januari wordt bekend of Layla M. tot een van de vijf Oscar-genomineerden behoort. De film trok na de première tijdens het Toronto International Film Festival in september 2016 al de nodige internationale aandacht. Zo werd het wereldwijd geselecteerd voor verschillende festivals en is het tijdens het komende Gouden Kalveren Gala een van de grootste kanshebbers met vier nominaties voor onder meer beste film en beste scenario.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.