Kasba op Wereldfestival in Almere

Kasba op Wereldfestival in Almere

Op zaterdag 23 september is het zover. De tweede editie van het ‘Wereldfestival‘, nu op een mooie locatie in Almere Buiten met veel gras, om het echte festivalgevoel te beleven. Het Wereldfestival is een fris multicultureel festival waarbij ontdekking en ontmoeting centraal staan. Met heel veel muziek van topbands en artiesten, een grote wereldmarkt, een kinderdorp en natuurlijk lekker eten. O.a. de populaire band Kasba, met leden uit Marokko en Nederland, is hierbij aanwezig.

Ook wordt er opgetreden door de Mexicaanse band Los Paja Brava (onlangs nog op Lowlands), reggae toppers Rootsriders met hun Tribute2 Bob Marley ,voor dit festival speciaal met de uit Soedan afkomstige zanger Mo Ali. Ook is er muziek uit Guinnee en Burkina Faso en zal ook Trafassi een concert verzorgen. De wereldmarkt bestaat uit ruim 40 kramen met leuke artikelen uit de hele wereld, de markt gaat door tot laat in de avond. Deze markt zal, net als het kinderdorp (met veel activiteiten) bij veel mensen misschien bekend voorkomen.

Voor het Wereldfestival is dan ook een samenwerking aangegaan met de organisatie van de Afrikadag, welke jarenlang in Almere is georganiseerd. Verder zijn er diverse workshops (muziek, dans, brassband) die gratis worden aangeboden.

Wereldfestival Almere is op zaterdag 23 september, 12.00-24.00 uur, Brasiliaplaats Almere Buiten (kermisterrein). Entree gratis. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Almere City Marketing, provincie Flevoland, Cultuurfonds Almere en Doemere/Buitenmere.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.