“Ik heb alles in Nederland, toch voel ik me niet thuis”

Beautyvlogster Sara van het Youtube kanaal Saar Sunshine was onlangs te zien in het programma “Groeten uit Marokko” bij de NTR. In het programma geeft ze aan dat Marokko echt haar nummer één is. „Ik ga het kort houden, ik wil hier wonen”, zegt ze tegen interviewster Sanae Orchi.

De twee gaan in het interview verder door op de vraag of ze een hoofddoek gaat dragen of niet. Sara geeft aan dat als ze nooit in Nederland was opgegroeid, ze waarschijnlijk allang een hoofddoek had gedragen.

Verder geeft de vlogster aan dat ze in Nederland geen hoofddoek draagt omdat ze bang is geen baan te kunnen vinden. Ook geeft ze aan dat ze zich niet op haar gemak voelt als ze een hoofddoek draagt. „Als ik in Nederland tijdens de Ramadan met een hoofddoek op naar de moskee ga, merk ik dat ik word aangekeken.” Volgens Sara is dat een van de redenen waarom ze naar Marokko zou willen verhuizen. „Ik ga in Nederland naar school, ik werk, ik heb mijn vrienden en vriendinnen, alles wat ik wil is in Nederland, en toch voel ik me niet thuis.”

13 REACTIES

 1. Lijkt me prima. Voor iedereen die er net zo over denkt, alsjeblieft knoop gauw een doek om je knar en ga alsjeblieft zo snel mogelijk in Marokko wonen. De hartelijke groeten en tot nooit meer ziens.

 2. Waarom schijnheilig een hoofddoek . Als je zo veel liefde voor een een hoofddoek hebt doe dan gelijk een boerka en hup naar die binladens in de moskee die weten wel raad met je .

 3. Er bestaat ook zoiets als een innerlijke hoofddoek/sluier. Je kunt er ook zedig uitzien zonder hoofddoek door niet zoals de presentatrice met je tieten en kont de showen.

  De sluier is door De profeet Mohammed bedoeld om niet verleidelijk te zijn voor andere mannen,(voor de vrouwen hun veiligheid).

  Maar als ik zie hoe veel aandacht deze vrouwen besteden om er geil uit te zien voor mannen.

  Het enige signaal wat dat meisje met die rode kleding en de presentatrice uitzenden is dat ze klaar zijn voor sex.

 4. Okay jaja, dat is erg progressief van je. Het is niet nodig om vrouwen te verplichten zich als een pinguïn te verkleden, zolang ze maar zorgen dat ze mannen niet op verkeerde ideeën brengen, want dat is haar verantwoordelijkheid en die van haar alleen. Mannen kunnen er niets aan doen dat ze beesten zijn die weerloos aan hun lusten zijn overgeleverd. Dat kun je ze niet kwalijk nemen.
  En voor de veiligheid – als dat al een geldig argument zou zijn om vrouwen op te sluiten in hun portable wigwam – werkt die boerka ook niet echt he? Juist de meest rigide islamitische pinguïn parken hebben de hoogste incidenties van verkrachting, geweld en huiselijk geweld tegen vrouwen. En als bonus hebben juist deze meest rigide, dus meest gelovige, islamitische samenlevingen wetten die vereisen dat de vrouwen als slachtoffer van verkrachting veel harder moeten worden gestraft dan de verkrachters. In sommige landen wordt de verkrachter als “straf” gedwongen zijn slachtoffer te trouwen, wat natuurlijk een uitstekende basis is voor een gezond en liefdevol huwelijk.
  Praat me niet over wat die aftandse pedofiele kwakzalver van een Mohammed ooit heeft bedoeld met zijn zieke religie. Kijk naar de gevolgen van die rampspoed dat islam heet.

 5. Hahahahahaha ja ja , mannen hebben het heel heel erg zwaar hoor . En vooral de moslim mannen . Die krijgen heel snel een stijve lul als ze een vrouw zien . En dan moet de zaad eruit he. Moslim mannen moeten beschermt worden . Gelukig mar bestaat de islam want nu moeten de vrouwen god zij dank als pinguïn lopen . Ja daar krijgen de moslim mannen geen stijve lul van . Voor alles is er een oplossing .

 6. Heel raar, Hocin, maar sommigen worden zo lui van niets doen dat ze ook al moe worden als ze anderen actief zien zijn.
  Ik denk dat de oplossing dus meer ligt in de richting dat jij eens wat meer voor de kost gaat doen dan eens iedere maand je hand ophouden. Iets meer beweging dan dat en je hebt zelfs kans dat je verstand er ook op vooruit gaat.

 7. Hallo Hocin , tjongejonge zeg . Nu probeer ik voor de zielige moslim mannen zoals jij op te komen en dan val je me aan . Kijk ik zeg alleen de waarheid en duidelijke taal . Ik hou niet van hypocriete . Ik vindt het heel erg hoor voor de moslim mannen . Want ja dat moslim mannen heel snel een stijve lul van een vrouw krijgen is best lastig . Dus is er 1 oplossing voor dit probleem en dat is dat vrouwen als pinguïn door de starten gaan lopen . In de hoop dat die moslim mannen geen spontane stijve lul krijgen . Ja het geloof is speciaal voor de mannen gemaakt . Borat kan er over praten

 8. In de tijd van Mohammed was de hoofddoek een oplossing omdat de mannen oorlog moesten voeren in Mohammed zijn leger en lang van huis waren en de vrouwen alleen achterbleven zonder bescherming.
  Om niet op te vallen adviseerde Mohammed om de vrouwen een hoofddoek te laten dragen zodat ze niet op zouden vallen bij de achter gebleven mannen.
  Maar de tijden zijn veranderd.

  Net zoals dat tegenwoordig in het westen varkens niet meer onrein zijn omdat ze niet meer in riolen leven.
  Net zoals dat honden niet meer zo vies zijn omdat ze huisdieren zijn geworden die verzorgd worden.

  Mohammed had in zijn tijd gelijk, maar in deze tijd zijn veel van zijn ideeën onzinnig en ouderwets geworden omdat de tijd is veranderd.

 9. Okay jaba, dat is misschien voor veel mensen een plausibele historisch revisionistisch rationalisering, maar blijft grotendeels gemakkelijk door te prikken nonsens. Misogynie en het idee van vrouwen als bezit was in de tijd en het gebied van Mohammed normaal. Niet alleen in zijn omgeving trouwens, maar ook weer niet overal, De verklaring kan volstaan met de vaststelling dat Mohammed als product van zijn tijd niet beter wist dan zijn tijdgenoten. Het is niet voor niets dezelfde vrouwvijandigheid die je ziet verankert in de hele Abrahamitische traditie, het is alleen in islam en orthodox Judaïsme extreem manifest.
  En nogmaals, het inpakken van vrouwen werkt niet tegen misbruik. Dat werkt nu net zo min als toen. In feite is het totaal pervers, juist vanuit dat oogpunt doordat het nogmaals de plicht tot het bewaren van de zedelijkheid plaatst op de hoofd van vrouwen en mannen totaal ontziet als door vrouwen tegen zichzelf in bescherming te nemen dieren.
  Varkens leven sowieso niet in riolen. Misschien dat je in de war bent met ratten. Varkens ‘zoelen’ d.w.z. ze nemen modderbaden omdat ze niet kunnen zweten om hun lichaamstemperatuur te reguleren. Het is tegelijkertijd een effectief middel om parasieten te bestrijden en nieuwe te hinderen toegang tot de huid te krijgen. Paarden rollen om die reden door zand als ze de kans krijgen en kippen nemen ook een zandbad om die reden.
  Schapen daarentegen – die dus niet ‘onrein’ zijn – worden soms levend opgevreten door de maden en de wormen.
  Maar het is niet de reden dat varken door modder rollen dat ze ‘onrein’ zijn, dat is nu juist hygiënisch varkensgedrag. De religieuze reden in de Abrahamitische traditie is volstrekt arbitrair. De opgegeven reden is namelijk dat ze van de veedieren die gespleten hoeven hebben geen grazers zijn. (Leviticus 11:7-8 o.a.) Taboes op het eten van varkens in het Midden-Oosten. o.a. het oude Syrie en Fenicië dateren echter van nog veel eerder. Die voedseltaboes zijn waarschijnlijk gewoon overgenomen door Kanaanieten en latere Israëlieten en si nog veel later dus terechtgekomen in islam. En nu zijn er dus nog steeds mensen bezig met het verzinnen van de meest onzinnige redenen waarom.

 10. @Jaba, hou aub op met dit soort ongein. Kijk eens hoe mevrouw sara in haar topje staat. Waarom zou ze in Marokko nu opeens met een hoofddoek gaan rondlopen ? De waarheid is dat veel Marokkaanse mannen zich niet kunnen beheersen en de vrouw als een sexobject ziet. Daarom dragen Marokkaanse vrouwen een hoofddoek in de hoop met rust gelaten te worden. Nou, ik klan jou hele sappige verhalen vertellen over vrouwen met hoofddoek 🙂

 11. Mij verbaast het dat moslims de wijsheid van het opperwezen blijven ontkennen. Er zijn mensen die zoiets ‘vloeken’ noemen.Als het opperwezen gemeend had dat vrouwen er onaantrekkelijk uit moesten zien, waren ze beslist anders geschapen. Nog wat. Onlangs zag ik eeningepakt meisje van een jaar of zes lopen. Kan iemand mij deze waanzin uitleggen?

 12. Het probleem is dat gelovigen zeker weten wat die wijsheid van hun opperwezen exact is en hoe geloviger mensen zijn, hoe zekerder. Gelovigen weten zeker ongeacht welk opperwezen of welke opperwezens ze aanbidden. Dat is dan geen probleem want alle andere opperwezens behalve degene waar jij toevallig in gelooft – meestal niet eens je eigen keuze – bestaan helemaal niet eens. Daaraan hoef je tenminste al helemaal niet aan te twijfelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.