Vrouwen mogen volgend jaar autorijden in Saudi-Arabië

In Saudi-Arabië heeft koning Salman een decreet uitgevaardigd dat vrouwen toestaat om auto te rijden. Dat melden staatsmedia. Het moet in juni 2018 ingaan. Volgens het decreet mogen vrouwen met rijbewijs zonder toezicht van een man rijden.

Tot op heden is het vrouwen officieel verboden om auto te rijden. Volgens Arabische media steunt de meerderheid van de 21-koppige Hoge Raad van Religieuze Geleerden het plan nu. Er zou wel voldaan moeten worden aan de sharia-wetgeving die in het land geldt.

Het decreet van koning Salman ligt in lijn met het ambitieuze plan van de olierijke Golfstaat om tegen 2030 enkele grondige economische en sociale hervormingen door te voeren. In dit kader zetten de autoriteiten al enige tijd voorzichtige stappen om vrouwen meer rechten en vrijheden te geven, ondanks felle tegenstand van conservatieve strekkingen. (Bron/ lees verder: de NOS)

5 REACTIES

  1. Ik heb een voorstel. Als ze daar die wet afschaffen die vrouwen verbiedt auto te rijden, kunnen we die wetgeving hier in Nederland dan niet van ze overnemen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.