Veelbesproken aanrijding Amsterdam CS was ‘gewoon’ een ongeval

11

De aanrijding op 10 juni voor het Centraal Station van Amsterdam was een ongeluk en geen terroristisch misdrijf. Dat stelt de gemeente Amsterdam in een brief, op basis van een onderzoek naar het incident.

De politie betreurt dat er achterdocht en twijfel is ontstaan na het incident. “De gebeurtenissen riepen in eerste instantie vergelijkingen op met recente aanslagen in Europa”, staat in de brief.

Bij de aanrijding reed een 45-jarige man op het Stationsplein met zijn auto zeven voetgangers aan. Dat kwam doordat hij onwel was geworden door een te lage bloedsuikerspiegel. Mede doordat een agent bewust uitlekte naar de media dat de bestuurder van Marokkaanse afkomst was, bleven mensen geloof hechten aan het verhaal dat het een aanslag was. De politie weigerde de etniciteit van de automobilist zelf bekend te maken omdat ze dat nooit doet bij verkeersongevallen. (Bron/ lees verder: de NOS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.