Moslimorganisaties maken afspraken over buitenlandse financiering

4

Nederlandse moslimorganisaties praten met elkaar over het maken van afspraken om meer openheid te geven over buitenlandse financiering van moskeeën. Minister Asscher verwacht dat dit in de loop van volgend jaar tot een convenant leidt, schrijft het AD.

Lodewijk Asscher (Integratie) hoopt met deze afspraken te breiken dat er meer grip komt op geldstromen uit landen als Saudi-Arabië en Koeweit.

Daarnaast probeert het kabinet samen met andere Europese landen afspraken te maken met Saudi-Arabië, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar betreft financiering van moskeeën. Volgens minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) zijn deze landen bereid om mee te werken en willen ze inzicht bieden in welke clubs vanuit Nederland aankloppen voor geld. (Bron/ lees verder: het AD)

1 REACTIE

  1. Grappig wij schelden de Wahabbieten uit maar heffend e handen op om moskeeën en andere instellingen te laten financieren. Ik ben voorstander van een moskeestop. Waarom ? Omdat een moskee tegenwoordig meer dienst doet als datingsstore

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.