Marokko zet grote stap richting het WK

25

Marokko heeft goede zaken gedaan in de strijd om plaatsing voor het WK in Rusland. De ploeg van bondscoach Hervé Renard versloeg Gabon in Casablanca met 3-0. Omdat concurrent Ivoorkust niet verder kwam dan 0-0 tegen Mali, gaat Marokko nu aan de leiding in groep C.

De Marokkaanse ploeg, met onder anderen Nordin Amrabat, Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi in de basis, controleerde de wedstrijd tegen Gabon en wist overtuigend de overwinning te behalen. Khalid Boutaib werd uiteindelijk de grote man. In de eerste helft zorgde hij op aangeven van Amrabat voor de 1-0, in de tweede helft completeerde hij zijn hattrick door nogmaals twee keer te scoren.

De Marokkaanse ploeg heeft nu een punt voorsprong op nummer twee Ivoorkust, maar speelt in het beslissende duel op 6 november nog uit bij dat land. In dat duel heeft Marokko genoeg aan een gelijkspel.

Stand in Groep C    
Land Duels en punten Doelcijfers
Marokko 5-9 9-0
Ivoorkust 5-8 7-3
Gabon 5-5 2-7
Mali 5-3 1-9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.