Steeds meer vraag naar ’moslim-only vakanties’

Halal reizen neemt tot 2020 met bijna 40% toe tot 168 miljoen internationale toeristen. De vraag naar ’moslim-only vakanties’ is groot. Met name onder jongeren en jonge gezinnen is er steeds meer vraag ernaar. Dat blijkt uit onderzoek van de grootste reisbeurs ter wereld ITB Berlijn, die eind volgende maand nauw gaat samenwerken met de nieuwe International Travel Week (ITW) in Abu Dhabi.

„Halaltoeristen hebben relatief veel te besteden, naar verwachting in 2020 meer dan 220 miljard dollar. Ze willen ook graag in luxe all-inclusive resorts zitten, maar dan wel met 100% halal eten, alcoholvrij, gebedsruimten, wastoiletten, geen disco’s en gescheiden zwembaden en stranden voor mannen en vrouwen. Mode, lifestyle en wellness voor reislustige moslims is de nieuwe trend”, aldus een woordvoerder in De Telegraaf.

In Nederland heerst onder reisorganisaties echter nog alom ’koudwatervrees’ om actief in te spelen op deze lucratieve groeimarkt, met uitzondering van specialisten als Turkije.nl en Halalbooking.com. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

3 REACTIES

  1. Neen, Jaba dit laat eens zien hoe hypocriet bepaalde groepen moslims zijn. Als de Arabische elite naar het Westen toe komt dan vergeet men zijn moslim identiteit en doet zich tegoed aan hoererij en zuiperij en homofobie. Dus vanwaar halaltoerisme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.