Marokkaanse minister in opspraak na uitspraken over homo’s

De Marokkaanse minister voor Mensenrechten Mustapha Ramid is in opspraak geraakt naar aanleiding van uitspraken die hij heeft gedaan over homo’s. Na een kort interview waarin hij niet in wilde gaan op vragen over Homo’s, noemde hij homo’s “afval”, net nadat de camera naar de grond was gericht.

De uitspraak dateert al van eind september, maar werd recent naar buiten gebracht door de lokale nieuwssite Le Site Info. Die publiceerde een filmpje waarin een geĆ«nerveerde Ramid te zien is die vragen krijgt van een journalist over homo’s in Marokko.

“Waarom stel je mij vragen hierover? Dit is teveel”, zegt de minister. Hij laat de journalist weten dat hij niet wil antwoorden op de vragen om het onderwerp “geen belangrijkheid te geven”. Vervolgens wordt de camera weggeduwd, maar terwijl de minister weggaat, zegt hij nog: “kijk, we zijn hier in Marokko, als we hierover blijven praten, geven we het waarde. Ze zijn ‘awsakh’ (vuil).” Lokale mensenrechtenorganisaties veroordelen zijn uitspraken en vragen een onderzoek wegens discriminatie. (Bron/ lees verder: Le Site Info)

4 REACTIES

  1. zijn opmerking over geen belangrijkheid te geven is heel tekenend.
    In Marokko zijn gemiddeld veel meer homo’s dan in Europa, omdat er niet over gepraat word hoeven Marokkanen zich er ook niet voor te schamen.
    Als je maar gewoon netjes trouwt en kindjes maakt dan maakt het niemand uit als je verder gewoon stiekum homo bent. Zolang je er maar niet over praat.

  2. Valt onder vrijheid van meningsuiting en godsdienst, minister heeft gelijk. In t westen mag WEL gezegd worden dat je moslims mag haten…..of n politiek partij daarvoor kan oprichten! Hoofd omhoog please….nee tegen dwang en onderdrukking!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.