Rotterdamse agente vecht hoofddoekverbod aan

61

Een nieuw lid van de Rotterdamse politie laat zich niet zomaar uit het veld slaan en stapt naar het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht omdat ze wordt verboden om een hoofddoek te dragen tijdens haar werk.

De medewerkster – die administratieve werkzaamheden verricht – is nog maar net in dienst en wordt eind november beëdigd. “Met of zonder hoofddoek”, zo staat te lezen in het interne politiebericht dat in bezit is van De Telegraaf.

Overigens is een uitspraak van het College niet bindend, maar zou het best wel gênant zijn als de politie het zou negeren. Het wel of niet mogelijk maken van het dragen van een hoofddoek voor medewerkers van de politie zorgt al enige tijd voor discussie in de organisatie. (Bron /lees verder: bron/ lees verer: NU.nl)

6 REACTIES

  1. Ja religieuze politie in Nederland. Zitten we op te wachten. Shariapolitie. Die kan veel beter een enkeltje boeken en voortaan boetes uitdelen in Saoedie Arabie of overspelige vrouwen onthoofden. Vriendelijke groeten en tot nooit meer ziens.

  2. En als dit wordt toegestaan onder het mom van godsdienstvrijheid dan moeten ook vergieten worden gedragen door pastafari’s, hakenkruizen door hindoes, jarmoelkes door Joden, opplakhoorntjes en valse lange tanden door satanisten, want dat is alles stukken minder belachelijk dan die islamitische kopvodden.,

  3. Ik begrijp nog steeds niet waarom moslims zo met hun identiteit te koop lopen. Aanpassen willen ze niet maar wel steeds meer en meer leggen zij hun wil op. Overigens ben ik van mening dat uit de kleding die iemand draagt niet af te leiden valt of het wel om een gelovig iemand gaat want zoals het spreekwoord luidt hoe vromer de geest des te groter het beest. En ik kan wat dat betreft heel veel feiten vertellen over vrouwen met hoofddoeken. Zijn die echt zo gelovig dan ? Nou, niet bepaald hoor !

  4. Kan me niks schelen of ze echt in die belachelijke god-onzin geloven of doen alsof (of wacht… ik heb liever dat ze doen alsof, want dat is toch net weer minder gek) maar als politie van een seculiere staat dien je gewoon neutraal te zijn en de religieuze fanaticus uithangen doe je maar gewoon na het uitklokken en op je snipperdagen. Kun je om mijn part complete dekbedden op je hoofd leggen of vermommen als bungalowtent, allemaal prima. Maar een agent is neutraal. Heeft geen hoofddoeken, geen kruizen, geen vergieten, geen keppels, geen bisschoppenmijters, geen piramide-mutsen, geen e-meters op je hoofd, geen religieuze parafernalia van wat voor exotische bullshit dan ook.

  5. Bij het Nederlandse politieuniform horen geen hoofdbedekkingen anders dan de daartoe voorgeziene petten en mutsen. Wie het uniform wil veranderen, probeert dat maar in Verwegistan. Eigenlijk word ik doodziek van dat gezeur de hele tijd. Ga ons niet veranderen, maar heb respect voor het land waar je zo gerieflijk leeft. Voor mezelf heb ik vastgesteld dat ik moslims zo langzamerhand niet meer verdragen kan. Ik word steeds bozer. Is dat de bedoeling?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.