Zaak medewerkster G4S moet opnieuw voor rechter

De zaak van beveiligingsspecialist G4S die in 2006 een medewerkster ontsloeg om het dragen van een hoofddoek, moet opnieuw gedaan worden. Het Arbeidshof van Antwerpen vond het ontslag gerechtvaardigd, maar de argumenten daarvoor zijn volgens het Hof van Cassatie onwettig. Dat meldt Unia.

In 2003 trad Samira Achbita in dienst bij G4S als receptioniste. Nadat ze in 2006 had aangegeven een hoofddoek te willen dragen ook tijdens haar werk, werd ze ontslagen door G4S. Achbita trok daarop naar het gerecht, maar zowel de arbeidsrechtbank als het arbeidshof in Antwerpen gaven haar ongelijk. Daarop trok ze naar het Hof van Cassatie. Dat oordeelt nu dat het proces moet worden overgedaan. Het Hof van Cassatie vindt dat er onvoldoende onderzocht is of het ontslag van mevrouw Achbita discriminatoir is.

Eerder belandde de zaak ook al voor het Europese Hof van Justitie. Dat besliste dat een werkgever de hoofddoek op het werk mag verbieden, op voorwaarde dat hij alle religieuze, filosofische of politieke symbolen verbiedt. Maar het moet wel gaan om werknemers die met klanten in contact komen, zoals bijvoorbeeld een receptioniste. Het is nu afwachten of het arbeidshof in Gent zal oordelen of het ontslag van Samira Achbita ongerechtvaardigd was. (Bron/ lees verder: Unia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.