Film kleine Mohamed gaat in première

“Ik dacht dat alle Marokkanen criminelen waren.” De 12-jarige Mohammed uit Leiden kreeg dat gevoel door dingen die hij zag in de Nederlandse media. “In kranten en op televisie zie je alleen maar criminele Marokkanen”, vertelt hij tegen de NOS.

Daarom besloot Mohammed op onderzoek uit te gaan met de vraag: is er een goede toekomst voor Marokkanen in Nederland? Vandaag ging zijn film in première op het Cinekid Festival in Amsterdam. Met zijn hele klas ging Mohammed naar de première. “Ik vond het echt supertof. En ik moest echt superhard janken, omdat de hele klas ‘Mootje, Mootje’ riep. Dat was heel ontroerend.”

Mohammed ging voor zijn film opzoek naar succesvolle Marokkanen en volgde bekende en onbekende Marokkaanse Nederlanders om antwoord te krijgen op zijn vraag. Wat Mohammed heeft ontdekt, is dat er wel een goede toekomst is voor Marokkanen in Nederland. “Je moet gewoon hard werken. Niet alle Marokkanen worden criminelen. Ik wil mensen inspireren, ik wil mensen laten zien dat er allerlei mogelijkheden zijn in Nederland.” (Bron/ lees verder: de NOS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.