Verdachten mislukte liquidatie Marrakech al snel opgepakt

Het is in Marokko bijna onmogelijk om een aanslag te plegen en ermee weg te komen. Het volk is mijn geheime dienst, zei koning Hassan II weleens. Het blijkt maar weer eens. De verdachten van de moordaanslag op een man in de Marokkaanse stad Marrakech zijn binnen twee dagen opgepakt.

Een Surinamer (29) en een Dominicaan (24) uit Nederland zitten in Marokko vast voor betrokkenheid bij zijn dood. Op sociale media zijn foto’s verspreid van de verdachten en hun paspoorten. Hun beide paspoorten werden afgegeven in Amsterdam.

Volgens de Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN zijn de twee bekenden van politie en justitie. Ze worden in verband gebracht met onder meer internationale drugshandel, ontvoeringen en gewapende overvallen. Hun slachtoffer heeft hier juist niets mee te maken. Hij was een student geneeskunde en tevens zoon van de president van de rechtbank in de centraal gelegen Marokkaanse stad Beni Mellal. Hij werd volgens Marokkaanse media ‘waarschijnlijk per ongeluk’ gedood. (Bron/ lees verder: Het Parool)

De verdachten van de moordaanslag op bewakingsbeelden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.