Lancering van eerste Marokkaanse satelliet (video)

Marokko schrijft geschiedenis. Voor het eerst heeft het koninkrijk een eigen observatiesatelliet de ruimte ingestuurd. Afgelopen nacht vertrok een raket met de satelliet aan boord vanuit Kourou in Frans-Guyana.

De “Mohammed VI-A satelliet” zal onder meer gebruikt worden voor het opstellen van land- en zeekaarten, maar ook voor de monitoring van landbouwactiviteiten, klimaatverandering en woestijnvorming, om natuurrampen te voorkomen en te beheren en de land- en zeegrenzen te bewaken.

De ontwikkeling van de satelliet is het resultaat van een samenwerking tussen het Frans-Italiaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf Thales Alenia Space en vliegtuigfabrikant Airbus. De satelliet, die meer dan 500 miljoen euro heeft gekost, is ontworpen om foto’s te nemen met een resolutie van 50 bij 50 cm. De beelden zullen nabij de luchthaven van Rabat-Salé worden geanalyseerd.

2 REACTIES

  1. het is een franse satelliet, Marokko heeft dat ding gewoongekocht…..het is vooral van nut voor FRankrijk zelf, nu kennen ze beeldendoorkrijgen van hunan marokkaanse marionetjes als er wat gebeurt.

    Trouwens Algerijnse volk en Marokkaanse volk zijn dik maatjes, het is Frankrijk die via hun marionetjes in Algerije proberen te voorkomen dat Marokko en Algerije de grenzen voor elkaar openen om niet al te machtig te worden tov Frankrijk…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.