Secretaris moskee Geleen financierde mogelijk terrorisme

10

In een onderzoek naar twee stichtingen in Geleen hebben twee verdachten zich op verzoek van de politie gemeld op het bureau in Venlo. Een 38-jarige man zou betrokken zijn bij witwassen, deelname aan een criminele organisatie met terroristisch oogmerk, het werven voor de gewapende strijd en financiering van terrorisme.

Dat laat het Openbaar Ministerie dinsdag weten. Een tweede verdachte, een 34-jarige man wordt verdacht van witwassen. Het gaat om de voorzitter en de secretaris van de Al Houda-moskee in Geleen. Volgens het OM zijn de twee verdachten op persoon aangehouden en niet in hun rol als bestuurder.

Het onderzoek naar de Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek en de Stichting Babycare, die vaker benefietavonden of geldinzamelacties organiseerde, startte in 2015 naar aanleiding van meldingen van verdachte transacties. (Bron/ lees verder: Het NRC)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.