Gaat Marokko vandaag geschiedenis schrijven in Ivoorkust?

37

Het is alweer bijna twintig jaar geleden dat Marokko voor het laatst mee deed aan een WK voetbal. Vandaag is het moment daar om opnieuw geschiedenis te schrijven. Met vier Marokkaanse Nederlanders in de selectie en vele fans die meegereisd zijn, gaat Marokko zich toch wel kwalificeren?

Vanavond om 18:30 uur (Nederlandse tijd) spelen de Marokkanen de laatste en allesbeslissende kwalificatiewedstrijd in en tegen Ivoorkust. De ‘Leeuwen van de Atlas’ tegen de ‘Olifanten’. Een gelijkspel is genoeg voor Marokko om volgend jaar naar het WK in Rusland te kunnen.

Volgens het AD wordt sportzender Fox Sports in Nederland overspoeld met vragen of ze de wedstrijd uitzenden, maar de kraker is alleen via de Arabische zender Al-Jazeera te bekijken. In Marokko is de wedstrijd live te zien op grote schermen. Om zoveel mogelijk supporters mee te nemen naar Ivoorkust, heeft de Marokkaanse voetbalbond FRMF bij Royal Air Maroc een fikse korting op de tickets bedongen. Gaat het Marokko lukken? Na vandaag weten we het!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.