Marokko voor het eerst sinds 1998 naar WK: vrolijke chaos overal in het land [video’s]

7

Marokko heeft zich voor het eerst sinds 1998 geplaatst voor het Wereldkampioenschap voetbal. Door een 0-2 overwinning op Ivoorkust is de ploeg van bondscoach Hervé Renard aanstaande zomer te bewonderen in Rusland.

Met de Nederlandse Marokkanen Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, Mbark Boussoufa en Nordin Amrabat in de basis won de nationale ploeg met 2-0 bij Ivoorkust. In de 26ste minuut maakte Nabil Dirar de openingstreffer en vier minuten later bracht aanvoerder Medhi Benatia Marokko al op 0-2. Marokko had slechts gelijkspel nodig voor een WK-ticket, Ivoorkust had moeten winnen.

Na de kwalificatie van Marokko voor het WK, was het overal in Marokko en Europa onrustig door feestvierende Marokkanen. Zo ook inNederland, getuige de vele filmpjes op het internet:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.