Kinderburgemeester Yassine maakt indruk op tv met kinderplan [VIDEO]

De 12-jarige Yassine Mellah uit Gouda maakt indruk als bruggenbouwer tussen blanke en Marokkaans Nederlandse jeugd. De oud-Kinderburgemeester zette een imponerend optreden op tv ,,Zijn ouders verdienen een schouderklop,” klinkt het.

De tiener was het afgelopen jaar Kinderburgemeester van Gouda en werd voor die rol door filmregisseur Susan Koenen gedocumenteerd in de film ‘De Kinderburgemeester’ die zondagavond op tv is uitgezonden. Voorafgaand aan de tv-première was Mellah te gast bij De Nieuwe Maan op NTR. ,,Mijn idee is om de jeugd van verschillende culturen één dag van leven te laten wisselen. Om te laten zien: er zijn dan wel culturele verschillen, zoals voedsel en taal, maar je bent allemaal óók mens.”

Het betoog van de jongeling maakt indruk op de mensen in de studio en op presentatrice Nadia Moussaid. ,,Jeetje…”, is het enige dat Moussaid kan uitbrengen, terwijl het publiek luid applaudisseert. (Bron/ lees verder: het AD)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.