Sinterklaasintocht Amsterdam: kameel, Marokkaanse muziek en wit-zwart geschminkte pieten [VIDEO]

Tijdens zijn intocht in Amsterdam-Osdorp maakt Sinterklaas niet gebruik van zijn witte paard, maar heeft hij deze ingeruild voor een kameel.

De kameel kreeg de naam Kameligo mee voor de volgens de organisatie ‘Marokkaanse intocht’.

Verder werd de Sint en zijn wit-zwart geschminkte pieten begeleidt met Marokkaanse muziek.

Dat is nog eens sinterklaasviering à la 2017!

9 REACTIES

 1. Uitstekend. Een katholieke priester op een kameel met salmiak slaven. Als de rasalhanoutnoten in het rond blijven vliegen en de kindertjes hun kadootjes krijgen. Zie ginds komt al stoomboot uit al andalus al weer aan. Hij brengt ons al imam ik zie hem al staan. Hoe huppelt al kameeltje het dek op en neer, hoe waait al jihadvlag al heen en al weer.

 2. Emir Joop.

  Nee je snapt het niet.
  In tegenstelling van die militante surinaamse activisten die agresieve dingen schreeuwen in de buurt van kleine kinderen, heeft de Marokkaanse bevolking een positievere manier bedacht, Het sinterklaasfeest respecteren en er een eigen draai aan te geven. Deze optocht zou namelijk elk kind leuk hebben gevonden.

 3. Sint Nikolaas was vroeger een vervolger van christenen die geloofden dat Jezus een mens was en geen God ( nu Arianen genoemd zgn aanhangers van Arius. Hij was totaal geen tolerant persoon en was een fervente ketterjager en aanhanger van afgoderij(drie-eenheid sekte) tegenwoordig katholicisme genoemd.

  Arius werd vergiftigd en de christenen langzaam uitgemoord alsook hun boeken werden verbrand.

  Het katholicisme had langzaam meer macht gekregen, vooral nadat Julien “the apostate” keizer werd. (eerder keizer constantijn en St Eusabius waren allen christenen (Arianen) Zo werd hun leer de leidende en alle vroege christenen werden uigemoord en gingen de geschiedenisboeken (geschreven door katholieken) als Arianen (alsof ze aanhangers waren van Arius terwijl zijn meester (ST Lucien) ook als Ariaan werd aangemerkt wat onmogeijk is)

  Het katholicisme heeft successvol veel mensen misleid metd e gedachte dat ST Nicolaas een braaf mannetje was in de geschiedenis….

 4. Oh nee Jaba, ik vind het leuk. leuk dat het echt helemaal compleet door de war is en nergens meer op slaat. Dat geeft ook helemaal niks. Het gaat erom dat de kindertjes, alle kindertjes, cadeautjes krijgen en een redelijk onverantwoord portie zoetigheid. Dat ze plezier hebben en het leuk is voor iedereen. Bovendien zijn kamelen altijd grappig.
  st Helena,
  De historische Sint Nicolaas was een 4e eeuwse bisschop in Myra. Ongeveer twee eeuwen dus voordat islam werd verzonnen. Er is van zijn leven eigenlijk niets betrouwbaars bekend. De eerste hagiografieën over zijn leven werden 5 eeuwen later geschreven en bevatten dus bijzonder weinig historisch betrouwbare feiten. Een van de dingen die niet waar zijn is dat deze bisschop Nicolaas van Myra deelnam aan de concilie van Nicea. De leer van Arius wordt Arianisme genoemd. Ten aanzien van de drie-eenheid wijken zij af van wat later de leer van het orthodoxe christendom of katholicisme zou worden, nl. dat van Athaniasus. In het Arianisme is het te volgen dogma dat Jezus als de Zoon van God niet God zelf was maar de hoogste schepping van God, hoger dan de Heilige Geest die weer oneindig hoger is dan bijvoorbeeld mensen. Jezus is dus ook in het Arianisme niet een mens is en niet een God, maar “Godgelijkend.” Maar deze theologische kwestie werd door de Kerk niet beslist in die concilie van Nicea. Er zouden nog meer concilies (bijeenkomsten dus van kerkhoofden waar de door gelovigen aan te hangen absolute waarheid wordt beslist, en welke boeken wel en niet mogen worden toegelaten tot het kanon en dus bij elkaar de Bijbel vormen) komen lang nadat Nicolaas al dood was en tot stof vergaan dat het theologische verschil over de kwestie van de drie-eenheid volgens dat van Arius en dat van Athanasius werd beslecht in het voordeel van laatstgenoemde. De kwestie over de natuur van Jezus is vanaf de vroegste vormen van christendom een twistpunt geweest en is dat nog steeds. Omdat het allemaal totale nonsens is zal het dat dan ook wel blijven.

 5. de natuur van Jezus was GEEN twistpunt voor de vroegchristelijke schrijvers totdat Rome zich ging bemoeien met t christendom en zo t katholicisme creerde (en er meerdere goden inbouwde)en de de vroege christenen Arianen ging noemen ter misleiding dat zij (de katholieken) de echte christenen waren….

  Hier hoor je niets over….

 6. Lulkoek st Helena. Het christendom in het vroegste stadium waren allemaal aparte gemeenten met hun eigen “heilige teksten”. Zelfs in de 2e eeuw echter was het christendom zo divers als de Marcionieten tot de Ebionieten en alles er tussenin (en omheen.) Dus weer 2 eeuwen voor Nicolaas of de theologische verschillen aangaande de drie-eenheid tussen Arius en Athansius. Hoe verder je teruggaat, hoe diverser de verschillende christelijke gemeenten. De Marcionieten geloofden dat de God van Jezus Christus een totaal andere God was dan de God van het Oude Testament, een radicale breuk dus. De God van het Oude Testament is de Schepper-God van de materiële wereld, ook wel de Demiurg of Jaldabaoth genoemd of JHWH en al die onzin, en is ofwel een kwaadaardige God ofwel een dwaze God zoals in het Valentinianisme. De God van het Nieuw Testament is De Ebionieten en ook Nazoreeërs bleven vasthouden aan het judaistische aspecten en leefden de Thora na. Binnen de Gnostische stromingen in het vroege christendom waren er die beweerden dat Jezus een God was of een geïncarneerde God, maar ook die dat afwezen en juist vasthielden aan Jezus als een mens. De Mandaeers dachten weer dat Jezus gewoon een valse profeet was. De Ebionieten hielden vast aan Jezus als een mens en wezen ook het idee af van de maagdelijke geboorte. De Katholieke Kerk is ontstaan hoofdzakelijk uit het afzetten tegen de Christelijke Kerk, die van Marcion.
  Tot na de dood van Constantijn de Grote in de 4e eeuw had de Paus – in zoverre het die naam mocht hebben – geen moer te zeggen, niet in Rome en al helemaal niet daarbuiten.
  Dus nogmaals, de periode vanaf de 1e eeuw tot de eerste concilie van Nicea in de 4e eeuw kenmerkte zich door allerlei verschillende soorten christendommen die in hoofdzaak die lijnen volgende van Paulus, ofwel aan het Judaisme vasthielden of geloofden dat ze leefden in een messianistische eindtijd zoals meest duidelijk in het Montanisme werd beoefend.
  Het is niet zo dat de katholieken toen de macht hadden en alle concurrentie in elkaar mepten. Dat de proto-katholieken uiteindelijk die theologische strijd zouden winnen is eigenlijk nog het meest gewoon historische toeval.

 7. st Helena.

  Kinderen hebben helemaal geen zin in de onzin die jij uitkraamt, die willen gewoon lekker in hun sprookje geloven zonder dat volwassenen het sprookje gaan proberen te misbruiken voor religieuze of politieke spelletjes.

  Je gaat toch ook niet proberen Mohammed zijn feestdagen bekritiseren omdat Mohammed slaven had , oorlogen voerde en sex met kinderen had ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.