Film: Online Haatberichten Onschuldig?

Filmmakers Issa Shaker en Anass Bendrif lieten voor een nieuwe video kinderen haatberichten voorlezen waar migranten en moslims in Nederland mee te maken krijgen.

In deze nieuwe film, getiteld Online Haatberichten Onschuldig?, kozen de filmmakers ervoor om kinderen kwetsende online berichten te laten voorlezen. “Het contrast tussen de onschuld van de kinderen en de haatdragende berichten geeft de inhoud meer impact,” zegt Issa Shaker, die van Palestijnse afkomst is en sinds zes jaar in Nederland woont.

De meeste berichten in de film zijn reacties op twitterberichten van Wilders of commentaren op artikelen over moslims en asielzoekers. Zo lezen de kinderen van Anass Bendrif, zoon Imran (8) en dochter Hajar (12), met hier en daar een verspreking teksten voor als: ‘Buitenlanders moeten naar buiten’ en ‘Er is geen plek voor jullie in ons land’.

Hun vorige film Delete_it werd duizenden keren op Facebook gedeeld. In deze film vraagt een Afghaanse vrouw in Het Vondelpark aan bezoekers om een kwetsend bericht, dat zij op Facebook heeft gekregen, te vertalen en voor te lezen. De mensen die dat doen, hebben het daar zichtbaar moeilijk mee.

(Bron/ lees verder: Het Parool)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.