Macron tegen Marokkaanse vrouw: “U moet terug”

De Franse president Emmanuel Macaron bracht afgelopen dinsdag een bezoek aan een vrijwilligerscentrum in Parijs. Daar werd hij benaderd door een Marokkaanse vrouw met de vraag waarom ze geen permanent visa krijgt.

De vrouw kwam een tijdje geleden naar Frankrijk door middel van een tijdelijk visa maar wil in Frankrijk blijven omdat ze naar eigen zeggen voor haar zieke ouders wil zorgen die ook in Frankrijk verblijven. Ze vroeg de Franse president om hulp om Franse papieren en een permanent visa te verkrijgen.

Macron nam de tijd om de vrouw uitvoerig te woord te staan, maar moest haar teleurstellen. “Ik ga eerlijk zijn, ik wil niet liegen tegen u. (…) Wij willen zeker en vast mensen huisvesten en beschermen die niet veilig zijn in hun eigen land, maar in Marokko bent u niet in gevaar”, aldus Macron. “Ik ga het u eerlijk zeggen, u moet terugkeren.” De vrouw drong nog even aan door te benadrukken dat ze in Frankrijk wilde blijven voor haar zieke ouders. “Frankrijk zal hen goed verzorgen. Dat is al genereus. En u kunt hen nog altijd af en toe komen bezoeken”, antwoordde Macron

Zie hieronder de video:

15 REACTIES

 1. waarom niet meteen ook het paleis vragen van de president? logisch dat visa tijdelijk zijn…..En Macron weet natuurlijk dat rechts ook meekijkt op tv en zegt dus wat veel Fransen wilen horen: vol is vol…en zie daar de glimlach op Wilder’s gezicht, daar knapt ie van op!

 2. @Marokkaan wat een domme en zielige reactie.Wat heeft dit met rechts te maken en wat met Wilders ? Macron geeft antwoord op de vraag van de Marokkaanse vrouw dat zij terug moet naar Marokko. En waarom wilt zij in Frankrijk blijven dan ? Volgens jou wemelt het daar van rechtsextremisten en ander gespuis. Neen. in Marokko is deze vrouw haar vrijheid kwijt en wilt zogenaamd voor haar ouders in Frankrijk zorgen. Waarom kunnend e ouders niet terug naar Marokko en kan de vrouw verder voor hen zorgen ? Ik zie het probleem niet maar Macron is heel eerlijk. Iets wat bij veel Marokkanen niet het geval is.

 3. Nou Hakim, weet niet in welke streek je woont maar Frankrijk is topland in rechtsextremisme (eigenlijk katholicisme, de katholieken daar zijn verdomd tegen elke indringer met n islamitische achtergrond, daar verkopen ze dat onder de naam “extreem rechts of onder secularisme”!) Volhouden dat t land seculier is maar wel aan de andere kant op zondagen alles dichtgooien en de kerken netjes financieren en niet te vergeten de oorlogsorders van de Paus netjes opvolgen (SYrie was binnengevallen door Frankrijk na t bezoek aan/van de Paus met de Franse president!

  Niet te vergeten dat Fransen wel ongestoord in de AFrikaanse landen kunnen ronddwarrelen en zelfs effe wat grondstoffen meestelen uit bijv Mali (Uranium) en ga zo maar door….Hakim, vergeet geen koffie te nemen!

 4. Marokkaan. Ik geef je gelijk ten aanzien van de oorlogsmisdaden die Frankrijk gepleegd en pleegt. Khaddaffi is opgeruimd met steun van Frankrijk en Italië terwijl Berlusconi als beste vriend van Khaddafi gold. Dat Katholieken geen ander geloof naast zich dulden is ook waar. Mij gaat het om het volgende (en dit wordt door jou bevestigd). Als Frankrijk zo een eng land voor Moslims is dan ga je toch geen verblijfsvisum aanvragen ? Of ben ik werkelijk zi gek !

 5. Of Frankrijk links of rechts is, interesseert me eigenlijk niets. Wat me wel interesseert is dat de Marokkaanse weer eens een verontwaardigd misdeeld gezicht opzet. Moeder verzorgen? Het zou me wat. Niemand kan me wijs maken dat een moeder in Marokko niet verzorgd kan worden. Het is van de dame in kwestie een kul-argument en ik ben het -in tegenstelling wat ik normaal van Macron vind – eens. Wat Wilders er weer mee te maken heeft, ontgaat me volkomen. Een schizofrene reactie van Marokkaan. Ik heb het al niet zo met moslims, maar mijn aversie groeit met de dag.

 6. Syrie is veroverd door Frankrijk omdat de Paus dat heeft besteld. En het is niet islam maar katholicisme dat geen ander geloof naast zich duldt. Ehm.. ja. Christen zijn uitgeroeid in het M.O. dus dat bewijst dat. En Syrie was op een gegeven moment bevrijd en onder IS een islamitische heilstaat. Daar zat Frankrijk achter. En de Paus. En de Zionisten. Maar toch trok IS heel veel Marokkanen uit Europa aan die naar Syrie vertrokken om te leven als een echte moslim in de islamitische heilstaat, geheel ingericht naar het idealistische inzicht van Mohammed vzmh zelf. Uit Nederland alleen al vertrokken 285 vrome moslims om daar het ware geloof in dagelijkse praktijk te brengen. Nu het niet zo lekker gaat met IS willen een aantal van die ware gelovigen toch liever terug. Je kunt hier immers ook islam aanhangen door weet ik veel, AK47’s te legen in een supermarkt, met een vrachtauto slalommen door een winkelstraat of met een paar broeders en zusters in ’t geloof kleine meisjes bij concerten spijkerbommen in ’t gezicht gooien. Er zijn veel manieren om Allah te dienen. En ja hoor, broeder Khadaffi was zo onschuldig als een pasgeboren lammetje.

 7. Misschien moet Macron en zijn bende zelf weg uit Marokko. Door de Franse zichtbare en onzichtbare bezetting van Marokko gaat het zo klote met ons land. M6 wordt door Macron bestuurt zoals iedereen wel weet.

 8. Hakim, omdat er teveel corruptie is in Afrika (dus geen welvaart) gaat men naar Frankrijk waar men wel wordt geholpen. Dus t is dus eigenlijk niet gek.

  @Emir Joop: Islam garandeert expliciet bescherming van christenen, zie bijv de Koptische gemeenschapin Egypte waar ze kerken hebben waar moslims in NL alleen maar van kunnen dromen!

  wat betreft Kadhaffi, heb nooit gezegd dat hij moslims of wat dan ook en Frankrijk heeft Libie omhoop gegooid ipv de de soeveriniteit te respecteren van t Land en t volk. de puinhoop in Syrie is veroorzaakt door Fankrijk en England na de eerste wereldoorlog, er werden/worden stromannetjes aan t hoofd geplaats (zoals ook in Afrikaanse landen) om de boel corrupt te houden en de eigen bevolking de mond te snoeren, lam te maken, met alles wat nodig is : martelen, buitengerechtelijke executies enz.

  Aangezien Frankrijk zich beschouwt als beschermer van t christendom brengt dit met zich mee dat de Paus een lange vinger in de pap heeft in alle conflicten in Afrika en Midden Oosten.

  Wat betreft mensen die vanuit NL Asad gingen bestrijden, dat heb je ook met onze Nederlands Isarelische landgenoten, die gaan ook van tijd tot tijd naar Israel om effe een paar Palestijnse kindertjes om te legggen of leven te verbranden.

  t ga je goed Paus Joop

 9. Nee, vervolging van christenen in moslimlanden grenst aan genocide of is het gewoon. En er is ook geen excuus dat het aan iets anders dan islam ligt. Christenen worden vervolgd bij islamitische bondgenoten van de VS als Saoedie Arabië, Egypte of Koeweit net als bij de vijanden van de VS zoals Iran. Christenen worden vervolgd in rijke islamitische landen als Qatar net als in arme landen als Somalie of Jemen. Christenen worden vervolgd in streng islamitische landen als Afghanistan als in zogenaamd gematigde landen als Maleisië of Indonesië. Deze opsomming een geparafraseerde uitspraak van een Koptische christen uit Egypte:

  http://raymondibrahim.com/2017/11/06/going-burn-alive-muslim-persecution-christians-june-2017/

 10. Joop, een incident kan gebeuren vooral als christelijke landen islamitische landen blijven bezetten (Niger/Nigeria, Centraal Afrika etc)of israelisch terrorisle financieren of bombarderen, dan krijg je een quasi oorlogsituatie waarbij je de de ander voor vijand ziet. De Paus voert vooral een onzichtbare oorlog in Afrika en recent (ook koliaal verleden door UK)ook in India door hindoes te laten radicaliseren en op te hitsen tegen moslims.Jop goed geprobeerd.

 11. We hebben het hier niet over incidenten. Over incidenten spreek je als er iets gebeurt dat buiten de normale orde valt. Christenvervolging is de norm in Islamitische landen. Alle islamitische landen. Het heeft ook niks te maken met christelijke bezettingen, noch met economische factoren, noch met staatkundige inrichting, autocratische, semi-democratische en niet eens met het soort islam dat dominant is, streng orthodox, of juist liberaler.. Op die site van die Koptische christen wordt de lijst met “incidenten” iedere maand weer geüpdatet met weer nieuwe christenvervolgingen, afgrijselijke misdaden tegen christenen, ontvoeringen, gedwongen bekeringen, moordpartijen allemaal in naam van islam. En er is nooit een tekort aan nieuws over de misdadigheid van islam jegens christenen of andere gelovigen om over te rapporteren. En dat is niet verwonderlijk of verrassend dat het een aparte en zeer ingewikkelde verklaring behoeft, het is namelijk exact waartoe islam aanspoort. Nee, verplicht stelt. Waarvoor dan ook geen walging genoeg in de wereld bestaat om uitdrukking te geven aan de weerzinwekkendheid van deze zo extreem anti-menselijke religie.

 12. Wat ben je toch een ontzettende leeghoofd Marokkaan. Sinds enige tijd twijfel ik echt aan het geestelijk vermogen van moslims zoals jij.Islam is de religie van de domheid.

 13. Joop, islamvervolging is de norm voor christenen inderdaad , helemaal mee eens. Ketters moeten branden!!! Weet je nog hoe wij christenen moslims hadden gemarteld met onze Inquisitie elite eenheden? wat hadden wij een pret. T was zo leuk dat we ook gewoon andersdenkenden gingen verbranden zoals protestanten en andere christenen die uitgingen van 1 God (unitarisme). Zelf in Nederland hadden wij katholieken Nederlanders die gingen “nadenken” verbrand en vermoord, zoek t Bloedbad van Naarden op! We kenne geen genade met hen die t licht nemen met onze drieenheid theorie! We hadden keurig netjes de instructies gevolgd van Sint Augustinus (verdediger van marteling/doden ban ketters) omtrent t geoorloofd martelen van ketters binnen t christendom. Zelfs Jezus was volgens de heilige voor dwang bij bekering!

  Laat Marokkaan maar praten, als we weer de macht hebben via Christen Unie, CDA, PVV en onze buitenlandse christenclubs (vermomd als extreemrechts) dan gaan we weer aan de slag met ze!

  Fijn weekend nog!Laat m lullen!

 14. Hmm.. waar zie jij islamvervolging Kaholiek? Ik zie moslims vluchten naar christelijke landen. Waarom? Omdat het zelfs voor moslims beter is om te leven in christelijke landen dan in islamitische landen. Zelfs voor moslims. Dat ze vervolgen opeens nog islamitischer worden in christelijke landen dan ze in islamitische landen ooit waren en daar alle gelegenheid voor krijgen is weer een teken van onderdrukking nietwaar?
  Op iedere straathoek is al een moskee. Op de meeste plaatsen word je nog niet ’s nachts wakker geblerd met over luidsprekers versterkte Allahgejank, maar dat komt nog. Allemaal tekenen van onderdrukking.
  Egypte, waar we het hierboven over hadden, staat bij lange na niet bovenaan in de lijst van landen waar moslims christenen het leven zuur maken. Niet eens een middenmoter. Maar daar steken ze gerust de huizen in brand van christenen, worden pre-puberale christenmeisjes ontvoerd, gedwongen bekeerd en uitgehuwd aan een moslim.
  https://af.reuters.com/article/africaTech/idAFKCN0YH24B
  https://www.worldwatchmonitor.org/2017/09/egypt-ex-kidnapper-admits-get-paid-every-copt-christian-girl-bring/
  Heb je tegenvoorbeelden in christelijke landen Katholiek? Nee, wacht dat is niet eerlijk. Hen je één tegenvoorbeeld Katholiek?
  En verder mag je om mij katholieken tot de grond toe afbranden. Dat juich ik alleen maar toe. Alle andere christelijke gezindten erbij graag.
  Wat in moslimlanden gebeurt heeft niks met de Pauselijke, de Spaanse of de Romeinse Inquisitie te maken of met de geschriften van een 5e eeuwse Algerijn bekend onder de gelatiniseerde naam Augustinus. Moslims hebben, enkele uitzondering daargelaten, geen boodschap aan christelijke nonsens, ze hebben hun handen al rood aan hun eigen islamitische nonsens. En tenzij het argument is dat ze ongeveer 1600 jaar achterlopen bij die christelijke wereld is er iets grondigs mis met islam dat geen spiegelbeeld heeft in christendom. En dan interesseert me de vraag minder hoe dat komt dan hoe we dat zo snel mogelijk de wereld uit helpen.

 15. Nou dat is simpel: de landen waar deze immigranten vandaan komen zijn door ons bezet geweest en na de onafhankelijkheid hebben wij t zo geregeld dat degene die regeert onder geen beding weer een islamitische staat opricht maar seculier is en wie van de burgers kritiek probeert te geven meteen neergeslagen wordt. We zijn niet dom geweest Joop, alles is goed utgewerkt! En daarnaast hebben wij bedongen dat toegang tot grondstoffen en verkoop daarvan gebeurt via onze multinationals, zo maken wij die landen alsnog straatarm. EN vanwege die armoede en corrruptie komen deze mannetjes onze kant op. En t bijkomende voordeel is dat onnozelen zoals Joop de situatie in die landen toeschrijven aan de islam hahahahahahahahahahahaha TWEE VLIEGEN IN EEN KLAP!

  Daarnaast is t Eurpa van vandaag niet meer t katholieke EUrope van de middeleeuwen, mensen zijn t zat met t kathoclicme en zijn humaner geworden waardoor ook oog is voor andersdenkenen…..zolang wij wee niet de macht hebben, onze jesuiten overal geinfiltreerd zijn hard aan t werk om ons weer die heerlijke macht terug te geven die wij hadden in de dagen Ferdinand en Isabella…HAHAHAHAAHA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.