Hebben jouw ouders zo’n hekel aan Marokkanen? Huur dan even Sam in!

13

“Hebben jouw ouders/familie ook zo’n hekel aan Marokkanen? Wil je ze graag in de zeik nemen? Huur mij dan in voor de aankomende feestdagen!”, schrijft de 22-jarige Sam Dooby op zijn Facebookpagina. Het begon als grap, maar inmiddels overweegt hij het nu echt te doen.

De geboren en getogen Rotterdammer krijgt regelmatig te maken met vooroordelen over Marokkaanse Nederlanders. Zo kijken mensen regelmatig verbaasd op als ze erachter komen dat hij zo goed Nederlands spreekt. „En als ik een keer in trainingspak of gewaad loop, dan krijg ik heel andere blikken.”

Sam biedt verschillende ‘pakketten’ aan voor zijn Mocro Service. Zo is er de ‘praktiserende moslim Marokkaan’, waarbij Sam volledig in gewaad en baard aanwezig zal zijn. Ook is er een ‘straat Marokkaan’, waarbij hij met een trainingspak uit 2010 zal verschijnen en de ‘welbespraakte Marokkaan’, waarbij hij met alles en iedereen in discussie zal gaan. (Bron/ lees verder: FunX)

2 REACTIES

  1. Wat bij Marokkaanse Sam hooguit een slechte grap zou zijn, zou omgekeerd bij een Nederlandse Lammert aflopen in een tragedie. Nederlandse ouders zouden in slechtste geval grap niet waarderen. Marokkaanse ouders zouden dochter laten vermoorden door neef.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here