Marokko op WK met meeste ‘buitenlandse’ spelers

12

Van de 32 landen die komende zomer meedoen aan het WK, heeft Marokko de meeste ‘buitenlanders’ in de ploeg. De selectie van Marokko bestaat voor ruim 60 procent uit spelers die buiten de eigen landsgrenzen ter wereld kwamen en prijkt daarmee bovenaan de lijst.

Dat blijkt uit onderzoeksgegevens van onderzoeksbureau CIES, dat in de archieven en statistieken dook. Van de spelers die namens de 32 WK-deelnemers meespeelden op het WK, is gemiddeld 9 procent in een ander land geboren. Slechts 7 van de 32 landen kunnen zeggen dat ze het met louter spelers van eigen bodem hebben gedaan.

CIES kwam ook met andere opvallende feitjes. Zo heeft Nigeria de jongste ploeg met een gemiddelde leeftijd van 24,9 jaar en Panama (29,4 jaar) de oudste. IJsland, Denemarken, Zweden en Servië hebben de langste spelers met een gemiddelde lengte van boven de 1,85 meter. Saudi-Arabië heeft daarentegen de ‘kleinste’ spelers, met een gemiddelde van 1,76 meter. (Bron/ lees verder: het AD)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here