Burgemeester Marcouch steunt protesten in Rif

9

Burgemeester Ahmed Marcouch steunt de protesten in het Marokkaanse Rif-gebied. Volgens hem moeten wij het signaal afgeven dat we de demonstranten in het Rif-gebied steunen. “Zij hechten waarde aan steun vanuit Europa,” zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Marokko is een belangrijk buurland van de Europese Unie, stelt Marcouch vast. “Daarom moeten wij hier solidair zijn met mensen die staan voor meer rechtstaat, democratie en mensenrechten”, vindt hij.

In het Rif-gebied in Marokko protesteren inwoners tegen de in hun ogen achtergestelde positie van de Noord-Marokkaanse regio. De Arnhemse eerste burger is er zelf geboren. Hij zegt eerder gesproken te hebben op protestbijeenkomsten over de toestand in de regio. (Bron/ lees verder: Omroep Gelderland)

1 REACTIE

  1. dat zu iedereen zijn die daar woonde, natuurlijk wil je goede wegen, goede zorg, werkgelegenheid, goedonderwijs en zero corruptie en af van die corrupte gendarmes die overal op de wegen loeren op voorbijgangers om overtredingen te verzinnen en te innen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here