Rotterdamse studenten starten campagne tegen ‘online Marokkanenhaat’

11

Een groep Rotterdamse studenten aan de Erasmus Universiteit is een campagne begonnen om online hate speech en discriminatie tegen Marokkaanse Rotterdammers tegen te gaan. Het initiatief hebben ze “MoRoc” gedoopt.

Een kleine zoekopdracht op Google met het woord ‘Marokkaan’ levert al snel veel negatieve berichtgeving op over Marokkaanse Nederlanders. Annemarie Scheepers, één van de betrokken studenten, vindt het niet kunnen. “Ik denk dat elke bevolkingsgroep zowel goede als slechte mensen heeft.”

De studenten staan in één van de gebouwen van de EUR met grote borden, waarop mensen een positieve boodschap kunnen schrijven. Ook steken zij Marokkaanse Rotterdammers een hart onder de riem, door foto’s te maken van medestudenten met de boodschap #WeRidetheSameBike. (Bron/ lees verder: OpenRotterdam.nl)

3 REACTIES

  1. Het voorrecht om 2 culturen te kennen is een superplus om het beste van beide culturen naar boven te brengen en/of te combineren om tot een betere samenleving te komen. waarin iedere cultuur de kwaliteiten van beide culturen erkent om tot harmonieuze samenleving te komen. Een samenleving dat het beste uit iedereen haalt of je nu 2 streepjes voor loopt of 8 streepjes achterloopt. De uitdaging van deze samenleving is deze kloof gelijk te trekken. Hoe langer het duurt om deze kloof gelijk te trekken des te langer het duurt voor een samenleving om tot een harmonieuze samenleving te komen. “Ik ken geen enkel boer die geen bederf heeft tijdens zijn oogst, Maar boer heeft veel manieren om de bederf te minimaliseren zonder de kwaliteit van het oogst aan te tasten”. Een positieve bericht voor deze studenten uit Rotterdam “ik was een 10 maar kreeg een 3 en toen ik in de spiegel keek gaf ik mezelf een 12 want ik krijg nu wel 10” You can make the difference smaller!!

  2. alleen haat tegen kankerkaaskoppen dikke zemmels dikke bezems vieze kankerkaaskoppen, vieze varkens.

    Dat moet kunnen, 1 klap en ze zijn weg. 🙂

  3. Maar beste mevrouw Scheepers durft u ook de discriminatie uitlatingen van Marokkanen aan de kaak te stellen ? Want ook zij kunnen er wat van hoor. Dus stop met deze onzinnige actie en houdt u bezig met uw studie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here