Nike lanceert wereldwijd de ‘Pro Hijab’: een hoofddoek om in te sporten

Wereldkampioen schermen Ibtihaj Muhammad heeft in haar sportcarriere al vaak een kaart gekregen voor een valse start. “Dat begon met een waarschuwing en werd vaak een punt in mijn nadeel. Ik zei dan tegen de scheidsrechter: ‘Oh sorry, ik kon je niet verstaan.’”

Muhammed is de eerste Amerikaanse Olympische medaille winnares met een hijab. In 2016 speelde zij in Rio in een hoofddoek gemaakt van Georgette, een dunne lichte stof. Wanneer het materiaal nat wordt door het zweten, wordt het heel zwaar en stijf zegt ze. “Het belemmerde mijn gehoor volledig.”

Nike heeft daar nu iets op bedacht. Vanaf 1 december verkrijgbaar: de Nike Pro Hijab. Een sporthoofddoek speciaal voor islamitische en Arabische vrouwen over de hele wereld die willen sporten. De hoofddoek is gemaakt van lichte, ademend materiaal (licht Dri-FIT polyester), zodat de hoofddoek goed ventileert. Het is een pull-on design in maat XS/S en maat M/L. Volgens Nike is bewust voor een niet afzonderlijk afstelbaar ontwerp gekozen, omdat de hoofddoek anders zwaarder zou worden.

De sporthoofddoek vanaf nu wereldwijd verkrijgbar via Nike.com en geselecteerde retailers in Europa, Noord-Afrika, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. In Nederland is de hoofddoek in het zwart en donkerblauw verkrijgbaar voor €30 per stuk. Vanaf januari is de Nike Hijab ook in andere kleuren, waaronder wit en grijs, te koop in meer dan 20 landen wereldwijd. (Bron/ lees verder: Glamour.nl)

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.