Asielzoekers in Duitsland krijgen extra vertrekpremie

8

Afgewezen asielzoekers die Duitsland vrijwillig verlaten, kunnen rekenen op een extra overheidspremie dat kan oplopen tot wel 6000 euro voor een gezin. De Duitse overheid hoopt hiermee meer asielzoekers te verleiden om Duitsland vrijwillig te verlaten naar bijvoorbeeld Irak of Afghanistan.

De extra premie is onderdeel van het programma Dein Land. Deine Zukunft. Jetzt!, letterlijk vertaald ‘Jouw land, jouw toekomst, nu!’ Het is niet duidelijk of het ook geldt voor Marokkaanse asielzoekers.

In Nederland is de financiƫle vergoeding die asielzoekers uit veilige landen ontvangen al langer aan strengere voorwaarden gebonden. Zo krijgen migranten uit landen rond de EU, zoals Algerije en Marokko, sinds vorig jaar geen vertrekpremie. (Bron/ lees verder: de NOS)

3 REACTIES

  1. Niet doen asielzoekers! BLIJF in duitsland of Europa!

    teruggaan naar land van herkomst betekent zelfmoord! Westerse dodelijke coalitie is nog steeds bommetjes aan t gooien in t midden oosten en west afrika,en ook sinds kort gaan er bommen naar de Sahel onder leiding van t bloeddorstige Frankrijk dat niet genoeg heeft van afrikaanse grondstoffen en iedereen uitschakelt die daar op wat tegen heeft!

    Blijf dus aub in Europa, banen genoeg en als je een diplama hebt kun je gewoon je stataus regulariseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here