Beveiliger McDonald’s tegen studente: hoofddoek af of restaurant verlaten

12

Een 19-jarige Britse studente heeft in het noorden van Londer een zeer onaangename ervaring achter de rug na een bezoek aan een restaurant van de McDonald’s. Een beveiliger van de McDonalds vroeg haar de McDonald’s te verlaten of anders haar hoofddoek af te doen! Het bedrijf heeft inmiddels haar excuses aangeboden voor de laffe en racistische actie van de beveiliger, die door het personeel lijkt te zijn ondersteunt in zijn actie.

De moslima stapte samen met een vriendin de zaak binnen toen het voorval plaatsvond. Een beveiliger liet haar meteen weten dat ze haar hoofddoek moest uitdoen. Indien de jongedame weigerde, moest ze het restaurant onmiddellijk verlaten. Haar vriendin besloot om alles op te nemen met haar smartphone. Een dag later plaatste ze het filmpje op Twitter.

In het filmpje valt te horen hoe de Britse moslima in shock zegt te zijn. Ze vraagt waarom ze het McDonald’s-restaurant niet mag binnengaan. “Het is enkel een kwestie van het hoofddoek uit te doen”, repliceert de man. “Ik draag dit uit religieuze overwegingen en schaam me daar niet over. Ik zal hier in de rij staan en het eten krijgen dat ik wil, want dit is niet oké”, aldus de vrouw. Achteraf reageerde ze op het voorval bij The Guardian. “Het is eindelijk mij overkomen, net zoals bij vele anderen”, vertelde de jongedame. “Het voelde niet echt omdat ik al zo veel soortgelijke video’s had gezien. Het ongeloof was groot.” Een woordvoerder van de fastfoodketen heeft inmiddels excuses aangeboden. (Bron/ lees verder: Britse media, waaronder The Guardian)

Hieronder de video van het incident:

14 REACTIES

 1. bereid je maar voor op meer van dit soort incidenten: missionarissen zijn niet voor niets actief in Afika. Veel Afrikanen zijn geradicaliseerd in t katholicisme en worden geindoctroneerd om alles wat islamitisch is te haten, daarom ook het kannibalisme in Centraal AFrika waar moslims waren opgegeten door (donkere)christelijke milities!!

 2. Natuurlijk Pepijn. Het zijn altijd weer die anderen. Wil je mij de bron eens noemen van het bericht van de donkere kaqnnibalen die moslims opeten? Als de islam en de uitvloeiselen daarvan wordt gehaat, dan is het beste advies eens wat te doen aan deze haat, door ook eens het goede voorbeeld te geven en eens op te houden over alles te zeiken.

 3. Richard,
  k hoef je niet uit te leggen dat sinds de creatie va t katholicisme en de hele poppenkast van Pausen alleen maar bloed heeft gevloeid. In naam van de drie eenheid zijn er heel wat mensen vermoord op de meest afschuwelijke wijzen. (bekijk de martelwerktuigen van inquisitie bijv)Nooit heeft een beschaving zich zo toegelegd op t ontwikkelen van martelmethoden als de Katholieken.Zelfs de echte vroege christenen die van mening waren dat Jezus een mens was waren daar t slachtoffer van. t is met Clovis begonnen en het is nog niet af…..Nu heeft de Paus “democratisch gekozen presidenten in dienst die t afmaken onder de naam “vredesperaties”” Gelukkig had Erasmus ingezien dat de katholieke bijbel helemaal niet overeenkwam met de vroegere beschikbare teksten en dat was t begin van de Verlichting! Katholieken zijn daarna zich gaan vermommen en zich voor gaan doen als jesuiten en mensen met stropdasjes om overal in de maatschappij door te dringen en de invloed van de Kerk te behouden/versterken.

  Buma is er 1 van.

  de oorlog in Mali bijv heeft helemaal niets met moslim terroristen te maken. Het gaat puur om Uranium. Frankrijk’s electriciteit draait op Uranium uit Mali. Het Franse bedrijf Arreva “steelt” daar grote hoeveelheden Uranium en bewoners in de omgeving pikken dat niet en worden er ziek van en zijn daar boos over! Frankrijk wil dat niet kwijt en dus is ze beginnen met t demoniseren van de Malinezen; Nederland helpt daar aan mee de komende 20 JAAR!

  Het arme Nederlandse volk denkt dat t allemaal goed bedoeld is dankzij het goed draaiende censuur en belangen in de Media.

  resultaat: bloed vloeit

 4. Je hebt net zoveel verstand van de geschiedenis van het christendom als van de situatie in Mali Pepijn. Ik vermoed dat het in beide gevallen dezelfde oorzaak betreft.

 5. Haat imam al gadad

  moslims hebben nooit zwarten gedscrimineerd, het was apartheid en KKK van de katholieken en andere vertakkingen in Amerika en Zuid Afrika. Dus wees een beetje genuanceerd aub. Donkere mensen hebben een gelijke waarde in islam in tegenstelling tot andersgelovigen in het katholicisme. Die zijn bij een decreet van de Paus Nicolas V (Dum diversas 18 June, 1452)gedoemd to slaven van de katholieken tot in de eeuwigheid.

 6. @ Pepijn:
  Waar blijft jouw verwijzing naar media waarin jouw bewering dat ‘zwarten’ moslims opeten? Geen woord daarover. Wel een heleboel geschiedvervalsing op een manier alsof het ergens met de halallepel is ingegoten. Dus de genuanceerdheid die je van anderen verwacht eerst eens zelf toepassen, ok?

 7. Eigenlijk moet mevrouw Moslima die beveiliger dankbaar zijn want iedere moslim weet toch dat Macdonalds zijn frietjes in runder (niet ritueel geslacht) of varkensvet bakt ? Wat kletst zij dan ? Die beveiliger heeft onze ‘moslima’ behoed voor het vagevuur ook wel bekend als djehannam.
  Hulde aan de beveiliger hoor.
  @Karim inderdaad was jij maar daar. Dan zou jij in je poepbroek gescheten hebben toch ?

 8. zoek t zelf op Richard, je bent niet oprecht Richard, je bent jezelf niet, ze hebben je goed wijsgemaakt dat je haatdragend moet zijn en dat is helaas moeilijk. Ik zou je verder willen helpen maar je moet t zelf doen.
  je hebt twee ogen, oren, en een stel hersens gebruik ze voordat je er niet meer bent

 9. Je zou je eigen raad moeten opvolgen Pepijn, maar het is niet eerlijk dat te eisen van iemand die over de noodzakelijke voorwaarden niet beschikt. Want als er iets is waar je volgens mij inmiddels iedereen hebt weten te overtuigen is dat van de tochtige holte in je schedel.

 10. Zo zie je maar weer Pepijn. Praten helpt. Door jou te laten zwetsen zijn we achter waar een deel van je problemen vandaan komen als je Hamas aanziet voor de GGZ.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here