Trump negeert waarschuwingen en erkent Al-Quds als hoofdstad van Israël

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat de Verenigde Staten Jeruzalem (Al-Quds) gaat erkennen als de hoofdstad van Israël. Dat hebben medewerkers van de president laten weten.

De Amerikaanse ambassade wordt van Tel Aviv verhuisd naar Jeruzalem. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft opdracht gekregen om de verhuizing te plannen. Trump is hierin geadviseerd door zijn schoonzoon. De dochter van Trump Ivanka bekeerde zich in 2009 tot het jodendom en trouwde de orthodox-joodse Jared Kushner, die ook adviseur is van de Amerikaanse president.

Hiermee lijkt Trump de Arabische landen en de Palestijnen totaal te negeren, ook omdat de Palestijnen Al-Quds als hoofdstad willen van Palestina. Koning Abdullah van Jordanië, het land dat de belangrijkste islamitische heiligdommen in Jeruzalem beheert, en president Abbas spreken van ‘ernstige consequenties’ voor de stabiliteit in de regio. Een medewerker van Abbas zei dat de Amerikanen geen geloofwaardige rol als bemiddelaar meer kunnen spelen als ze vooruitlopen op de uitkomst van vredesoverleg. (Bron/ lees verder: de NOS)

8 REACTIES

 1. de basis is gelegd voor een derde wereldoorlog. Jeruzalem behoort toe aan alle moslims niet alleen Palestina. Het is een grote denkfout om te denken dat het alleen maar een hoofdstad is van Palestina. “Palestina is slechts een naam gegeven door Engels/Franse verraders na t bedonderen van de Arabieren begin 20ste eeuw.

  Moslims in de wereld moeten in actie komen tegen deze laffe massamoordenaars Trump en Netanyahu.

  Rechtvaardigheid zegeviert altijd!

 2. Geef aan hoe je in actie komt Pepijn. Wat ga je doen? Spijkerbommen gooien naar kleine meisjes? Concertgangers neermaaien? Het stripmuseum opblazen? Met een truck over winkelende mensen rijden? Deelnemers aan missverkiezingen zuur in het gezicht gooien? Pijltjes gooien naar een poster van de Paus? Wat, oh wat ga je doen grote verzetsheld?

 3. Peter, (je link is misleidend en niet compleet)vergeet niet dat joden geen aanspraak meer mogen maken op het beloofde land (inclusief Jeruzalem!): staat ook in de Bijbel.

  t feit dat Joden wel argumenteren dat t hun land is ondanks tegenstelling met Bijbel maakt de profetie werekelijkheid dat ze hun eigen graf aan t graven zijn: staat ook in de Bijbel.

  k stuur je gemakshalve geen link, zoek t zelf uit voordat je dingen post!

 4. Ik stel voor dat lui die steden claimen op basis van religieuze nonsens niet meer mee mogen doen als grote mensen over dat soort onderwerpen bespreken. Religieuze nonsens als gezaghebbende edicten aandragen is altijd en zonder enige uitzondering een brevet ernstig geestelijk onvermogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.