Felle veroordelingen uit de hele wereld om Trumps Toewijzing Al Quds aan Israël

Het besluit van Donald Trump om Al Quds enkel als hoofdstad toe te wijzen aan Israël, valt verkeerd bij leiders over de hele wereld. Zo verwerpt de Palestijnse president Abbas de erkenning en claimt hij de stad als hoofdstad van Palestina. “Jeruzalem is de eeuwige hoofdstad van de Palestijnse staat.”

Abbas krijgt steun van de Egyptische president Sissi, die in een telefoongesprek met Abbas ‘mogelijke repercussies tegen de VS’ heeft besproken. Volgens Abbas is de Amerikaanse rol in het vredesproces in het Midden-Oosten in elk geval uitgesloten.

Maar ook Turkije, Iran, Jordanië, Marokko, Libanon en Qatar hebben de Amerikaanse actie veroordeeld. Volgens de minister van Buitenlandse Zaken van Qatar komt het besluit neer op niets minder dan ‘een doodvonnis’ voor iedereen die vrede wil. (Bro/ lees verder: RTL Nieuws)

4 REACTIES

  1. Het valt wel mee met de veroordelingen ‘uit de hele wereld’. Het zijn met name de moslimlanden die veroordelen. Een rondje internet laat ook andere geluiden horen. Trump is in elk geval een man die zijn verkiezingsbeloften waar tracht te maken en zelfs ook waar maakt. Hamas-land mag helemaal niet zeuren. Alle vredesvoorstellen wijzen ze categorisch van de hand. Dat land wil helemaal geen vrede. Alleen de vernietiging van Israel. Daar is zijn levensdoel.

  2. Ik zie wel degelijk felle veroordelingen. Zo was er gisteren een asielzoeker die met een Arafattheedoek om het hoofd geknoopt en Allah Akbar schreeuwend de glazen in stond te gooien bij een restaurant van een enigszins verbouwereerd kijkende Joodse eigenaar.
    Is eerst rustig zijn gang laten gaan door de pliesie en na korte theevisite bij ome agent onmiddellijk weer vrijgelaten. Waren anders racisten geweest.

  3. Meneer Richard, voor ons is het voldoende dat Moslims landen deze laffe actie van TRUMP te vooroordelen. We verwachten niets van mensen zoals jij die racisten zijn en steeds aan de kant van de joden staan.

  4. Knap Hocein hoe je een ander valselijk beschuldigd van racisme met een racistische opmerking. Ik wil je echter niet te hard afvallen, echte racisten hebben doorgaans dat soort dingen namelijk niet in de gaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.