Al Quds: ‘Een rode lijn is overschreden’

De wereldwijde onrust over het Amerikaanse besluit Al Quds als hoofdstad van Israël te erkennen en daar de ambassade te vestigen is in het weekeinde verder toegenomen. Overal veroordeelden politieke leiders de eenzijdige beslissing van de VS. Er is een rode lijn overschreden, klinkt het!

In de bezette Palestijnse gebieden, maar ook elders in de wereld zijn duizenden mensen de straat opgegaan. In de Libanese hoofdstad Beiroet werden demonstranten met traangas en waterkannonen bij de Amerikaanse ambassade verjaagd. Ook in Jakarta, Parijs, Cairo en Rome protesteerden duizenden betogers voor de Amerikaanse ambassade.

De Arabische Liga heeft de Verenigde Staten zondag formeel opgeroepen het besluit te herzien. Zij noemt de erkenning van Al Quds als de hoofdstad van Israël een schending van het internationale recht. De Franse president Emmanuel Macron en de Turkse president Tayyip Erdogan hebben verklaard de Amerikaanse president Donald Trump op andere gedachten te gaan proberen te brengen. Volgens Arabische landen is heeft de VS een ‘rode lijn’ overschreden. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

10 REACTIES

 1. Inderdaad is er een rode lijn overschreden! Helaas dit keer geen westerse international coalitie die t internationale recht handhaafd maar alleen hypocriete houdingen van VS; Verenigde naties, Europa, Veiligheidsraad!In EUropa wordt Netanyahu netjes ontvangen direct na Trump’s uitspraken! t beste is gewoon producten boycotten van Trump en Netanyahu.

  Netanyahu, dames en heren, heeft een blanco cheque om alles te doen wat nodig is om de Aqsa moskee te verbouwen en de derde tempel te bouwen ter voorbeiding van de messias.

  De Arabische landen met uitzondering van enkelen zijn marionetjes van Frankrijk, VS dus verwacht maar niet veel!

  Een Jeruzalem mars zou t probleem zo oplossen maar de arabische leiders laten dat niet toe!

 2. Lijkt me een prima idee om die Aqsa moskee te verbouwen. Maar laten we er geen tempel, kerk of ander gebouw voor religieuze nonsens van maken. Dat is daar al genoeg gebeurd en blijkt iedere keer weer te leiden tot geweld, dood en verderf. Mij lijkt het een goed idee om van die Aqsa moskee een sporthal te maken en als je het historisch recht aan wil doen als een plaats van onzin, een indoor skibaan misschien.
  Jeruzalem zou het beste dan tot een religievrije zone kunnen worden gemaakt, waar een bidverbod wordt gehandhaafd door aan prevelende, knikkende of bukkende mensen een lekkere lollie aan te bieden als surrogaat voor hun vervelende verslaving en zodat ze iets beters kunnen doen met hun tijd.

 3. Joop de grapjas, en ik had je altijd serieus genomen. Mensen worden dagelijks vermoord en jij zit hier en daar misplaatste grappen te schrijven!

  de moskee moet intact blijven, afblijven met je vuile pootjes! sporthallen genoeg, al de profeten die er ind e geschiedenis waren, waren er niet voor niets. het is gewoon afwachten wanneer de oorlog start.

 4. Weet je wat ook zo grappig is Marokkaan? Dat de Palestijnse ambulance Halve Maan taxi speelt voor relschoppers. Ze worden keurig netjes, lopend en wel afgeleverd. Wel bij de les blijven, ok?

 5. Richard, net als de Joden eigenlijk huilie huilie over de Holocaust doen maar ondertussen wel de Palestijnen als nicht gewunscht verklaren. Ja de geschiedenis herhaalt zich alleen zijn de slachtoffers van weleer nu de daders.

 6. Het is exact dat mensen worden vermoord vanwege het feit dat mensen religieuze nonsens serieus nemen. Dàt is nou exact de fout Marokkaan. Mensen sterven bij bosjes door overdosis religie (er zijn eerlijkheidshalve uitzonderingen natuurlijk: Satanisme is bijvoorbeeld een vrij onschuldige religie) maar niemand ooit sterft door humor. Zelfs aan slechte humor ga je niet dood. Maar door religie gaan er mensen dood zelfs aan het aankondigen van een voornemen voor het verplaatsen van een ambassade. Op de eerste “dag van woede” kwamen 7 Palestijnen en 3 Israeli’s om. Die gaan alvast de tweede dag van woede niet meer meemaken.
  Daarom Jeruzalem veranderen in een Godvrije zone met een algeheel bidverbod in openbare ruimten. Een tweede optie kan ook nog zijn dat de “wijsheid” van Salomo wordt toegepast hier en de Al Aqsa moskee wordt omgebouwd tot een hindoetempel. Maar hindoeïsme is ook onzin en ook een tot achterlijkheid aanzettende en gewelddadigheid inspirerende godsdienst, net als islam, christendom of Judaisme. Boeddhisme net zo, dikke vette misogyne flauwekul. Dus een sporthal was beter. Is ook nog eens goed voor de gezondheid en heel wat beter ook voor de geestelijke gezondheid. Als je daar een dag van woede organiseert sneuvelen er misschien wat toestellen in plaats van mensen.

 7. Dit is de tijd van de mahdi de tijd van ongelovige’ en gelovigen moslims sta paraat het ken iedere moment uit barsten de islam zal winnen tot op het laatste punt. Inna lillahi wa inah ileyhi radjoen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.