Islamitische landen roepen Al-Quds uit als hoofdstad Palestina

Leiders van 57 islamitische landen hebben in een gezamenlijke verklaring de wereld opgeroepen om Al-Quds (Jeruzalem) te erkennen als de hoofdstad van Palestina. Dat deden zij tijdens een bijeenkomst in Istanbul, als reactie op Trumps beslissing om Al-Quds te erkennen als hoofdstad van ‘schurkenstaat’ Israël.

De presidenten, emirs en ministers veroordeelden op de bijeenkomst van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) Trumps verklaring. De Palestijnse president noemde de beslissing van de Amerikaanse regering ‘een grote misdaad’. Washington ‘geeft Jeruzalem weg als was het een Amerikaanse stad’, zei hij. Abbas voelt zich verraden door de Amerikanen. Volgens het OIS hebben de VS hebben hun rol als bemiddelaar in het Midden-Oosten verspeeld.

In de slottekst van de OIC-top, de Istanbul Verklaring, stellen de islamitische landen dat het besluit van de VS over Al-Quds ‘nietig en ongeldig’ is en door Washington moet worden herzien. Erdogan riep alle landen ter wereld op Al-Quds te erkennen als de bezette hoofdstad van Palestina. ‘Israël is een bezettingsmacht en een terreurstaat’, aldus de Turkse president. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)


Landen die deel uitmaken van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking.
Groen: lidstaat
Rood: waarnemend lid
Oranje: geschorst lid

2 REACTIES

  1. Jeruzalem behoort toe aan God en aan nieand anders! Trump kan de pot op met zijn arrogante uitspreken en Netanyahu de hyena,die in Parijs een Bijbel erbij en de verzen electief selecteert haalt om aan te tonen dat t de Joden behoort, is niet meer dan een ordinaire bloeddorstige hyena en hoort al sind zn pubertijd in de gevangenis!

  2. “Ik ben trots om te zeggen dat Israël een van die weinige landen is in het Midden-Oosten, misschien wel het enige land in het Midden-Oosten, waar christenen werkelijk vrij zijn om hun geloof openlijk te belijden, in alle vrijheid, om Kerstmis en andere christen hoogdagen te vieren. De staat Israël is een lichtbaken voor de vrijheid in een Midden-Oosten dat geplaagd wordt door onderdrukking en extremisme. Hier kan iedereen zijn geloof belijden, omdat in Israël religieuze vrijheid een heilig goed is.”

    Premier Netanyahu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.