Vrouwen online ‘exposed’: naaktfoto’s met naam en adres van meisjes

Het verspreiden van naaktfoto’s onder jongeren is de laatste zes jaar explosief gestegen. De nieuwste vorm van wraakporno is het extreme exposen: naaktfoto’s met naam en adres erbij. Vooral islamitische en Marokkaanse meiden zijn er het slachtoffer van.

‘Sletje dat ze is. Bel haar!’, staat onder een foto van een jonge vrouw met een doorschijnende broek, haar naam en telefoonnummer erbij. Het is één van de vele meisjes en vrouwen die exposed worden in groepen op de app Telegram. Ze worden ‘ontmaskerd’, omdat ze een kech zouden zijn: een hoer. De expose-groepen, met duizenden leden, hebben namen als 187 exposed snitches & bitches en hoofddoekjes18+. Je komt er alleen in als je de juiste link van iemand krijgt.

De speciale groepen worden aangemaakt puur om de meiden te beschadigen. De gevolgen van dit exposen zijn groot voor de meisjes en hun ouders. Van een van de meisjes is het account gehackt door een ex-vriendin, die daarna haar privé foto’s van haar heeft verspreid.

NOS Mashup keek ruim een week mee in dit soort Telegram-groepen en sprak met meerdere slachtoffers en exposers. “Mijn ouders werden op straat over mijn naaktfoto’s aangesproken”, vertelt een van de slachtoffers in de video hieronder.

Lees verder op de website van de NOS en het AD.

4 REACTIES

  1. Apart, al die tijd focust iedereen op Wilders en PVV als gevaar voor hun vrijheid, terwijl het gevaar van binnen uit komt van je eigen broeders en zusters.
    Misschien is dat dan ook de reden dat je steeds vaker een moslima ziet met een Nederlandse man, omdat Nederlandse mannen onze zusters meer waarderen,respecteren en beter behandelen.

  2. Die jongens volgen eigenlijk gewoon nauwgezet een eeuwenoude islamitische traditie aangaande hun plicht om vrouwen eronder te houden. Dat is nog het meest tragische, niet te zeggen treurige aan alles: ze weten ècht niet beter.

  3. Davood heeft wel een punt. Voor strenge religieuze moslims van Marokkaanse en ook Turkse komaf zijn Westerse bekeerde moslima’s het puikje van de zalm. Veel beter dan moslima’s uit de respectievelijke eigen etnische groepen. Dat is niet wat ik hier even verzin. Dat zegt sociologe Leen Sterckx namens het CBS in de Volkskrant. Dus met cijfers enzo èn in een ultralinkse krant voor en door islamdwepers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.