Minister en politie negeren uitspraak College voor de Rechten van de Mens

De Nationale Politie legt een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens naast zich neer. Het dragen van een hoofddoek bij een uniform blijft hierdoor niet toegestaan. Dat hebben de Nationale Politie en Justitieminister Grapperhaus woensdag in een brief aan het College voor de Rechten van de Mens (CRM) laten weten.

Het CRM, die als wettelijke taak heeft mogelijke (stelselmatige) schendingen van mensenrechten te onderzoeken, oordeelde vorige maand dat het korps in Rotterdam een medewerkster discrimineert. De vrouw neemt aangiftes op via videoverbindingen. Dat doet ze nu in burgerkleding en met hoofddoek, maar ze wil dat doen in uniform en met hoofddoek. Maar politie en de minister leggen de niet-bindende uitspraak nu naast zich neer.

De minister, die door andere politieke partijen en Nederlandse media zwaar onder druk werd gezet om het oordeel van het CRM niet op te volgen, zegt dat hij ‘de neutraliteit van de agent belangrijker vindt’. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.