Amerikaanse ambassadeur ontkend anti-islam uitspraken en gaat viraal

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra, heeft vrijdag het wereldnieuws gehaald. In gesprek met NOS-correspondent Wouter Zwart heeft hij zijn eigen uitspraken uit 2015 donderdag in een interview met Nieuwsuur nepnieuws genoemd.

Hoekstra sprak in 2015 op een bijeenkomst van de anti-islamitische David Horowitz Freedom Center. Tijdens de bijeenkomst sprak hij over ‘islamitische beweging’ die chaos veroorzaakt in Europa. “Chaos in Nederland. Er zijn auto’s die worden verbrand en er zijn politici die worden verbrand. En ja, er zijn no-gogebieden in Nederland.”

Tegenover NOS-correspondent Wouter Zwart ontkent Hoekstra deze uitspraken en noemde hij de bewering dat hij ze heeft gedaan “onjuist” en zelfs “nepnieuws.” Even later ontkent hij in hetzelfde fragment dat hij het woord fake news in de mond heeft genomen. “Dat heb ik niet gezegd.” Zwart draait zich om naar zijn cameraman: “Nee?” De ambassadeur: ” Nee, volgens mij niet.” (Bron/ lees verder: NU.nl)

De video gaat inmiddels viraal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.