Trump dreigt Palestijnen te korten. Palestijnen: Al Quds is niet te koop

6

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt fors te gaan snijden in de financiële hulp voor de Palestijnen als zij, ondanks zijn toewijzing van Al-Quds aan Israël, niet verder in gesprek blijven met de regering Trump.

De Palestijnen hadden eerder aangegeven in de VS geen gesprekspartner meer te zien als het gaat om vredesgesprekken die moeten leiden tot een vrije Palestina. Dinsdag liet Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, doorschemeren dat de VS gaan snoeien in het budget voor het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA), als de Palestijnen niet willen onderhandelen met Israël.

De Palestijnen hebben afwijzend gereageerd op het dreigement van de regering Trump. “Al Quds is niet te koop”, reageert een woordvoerder van president Mahmoud Abbas. De Palestijnen geven aan wel degelijk bereid te zijn om te onderhandelen, maar dat het uitgangspunt moet zijn dat een Palestijnse staat wordt opgericht binnen de grenzen van 1967, aldus een woordvoerder van Abbas. Als Washington graag vrede wil, moet het volgens de zegsman tegemoet komen aan die Palestijnse wens. (Bron/ lees verder: diverse bronnen)

3 REACTIES

  1. Kijk, zo komen we verder. Zit er tenminste weer wat beweging in. Duiten praten geen bullshit. Misschien was het daarom wel een goede move van Trump.

  2. Ach hou toch op met die onzin ! Het gelijk van bin Laden wordt keer op keer bevestigd. De Vs en de Joodse terreurstaat Israel zijn niet in vrede geïnteresseerd en zien liever de politieke situatie in het Midden Oosten escaleren. De VS heeft een enorm wapenafzetmarkt in het Midden Oosten en daar vaart de Joodse terreurstaat er wel bij. Bovendien betekent vrede in het MO verlies van die afzetmarkt daar. De enige twee landen die er verstandig aan hebben gedaan om zich militair verder te ontwikkelen zijn Iran en Pakistan.

  3. Iran en Pakistan zijn dan ook twee erg mooie landen om te wonen. Politieke paradijzen van een islamitische perfectie. Schitterende voorbeelden om te volgen voor een Palestijnse staat. Je zou bijna zeggen dat ze dat al aan het doen waren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here