Levensredder Achraf Sabry (26) is Utrechter van het Jaar

4

De 26-jarige Achraf Sabry uit Benschop is verkozen tot Utrechter van het Jaar. De Marokkaanse Nederlander kreeg veruit de meeste stemmen voor het redden van een automobilist uit het water in IJsselstein.

Waar anderen slechts toekeken of de telefoon pakten om te filmen, sprong de Benschopper het water in om de bestuurder in de gekantelde auto te redden. Het gebeurde allemaal afgelopen juli toen hij met zijn vrouw en kinderen over de N210 tussen IJsselstein en Nieuwegein reed. Hij zag hoe een auto van de weg raakte en ondersteboven in de sloot terechtkwam. Achraf Sabry sprong meteen in het water en zijn vrouw Nathalie belde de hulpdiensten, terwijl ze bij haar kinderen in de buurt bleef. Achraf vond na enige tijd zoeken de vrouw op de achterbank van haar auto die nog boven water uitstak en hielp haar op het droge.

De gemeente IJsselstein vond de actie van Achraf lovenswaardig en nodigde hem en zijn vrouw in juli al uit op het gemeentehuis om een bloemetje in ontvangst te nemen. Nu is hij ook verkozen tot Utrechter van het Jaar. Lees meer hierover op de website van het AD.

5 REACTIES

 1. Zegt de Koran:
  “Wie een mens doodt, doodt de hele mensheid” ?
  “En voorzeker, onder hen is er een groep die hun tongen verdraaien tijdens de voordracht van het boek,
  zodat jullie denken dat het in het boek vermeld staat, terwijl het niet in het boek vermeld staat.
  En zij zeggen: “Het komt van Allah,” terwijl het niet van Allah komt.
  En zij zeggen leugens over Allah, terwijl zij het weten” – Soera al Imraan, ayah 78

 2. Als we de Koran zouden moeten volgen heeft W er meer van begrepen dan het lieflijke, menselijke maar niet-islamitische en theologisch nonsensicale, verhaal hierboven. Er zijn talloze, meer dan honderd, verzen waarin vrome moslims worden aangespoord ongelovigen te vermoorden. De verzen waarbij gewelddadigheid meer algemeen en afkeer van anders of niet-gelovigen wordt gepromoot is nog vele malen groter. Ook wordt soms gespecificeerd welke werkwijze daarbij Allah’s voorkeur zoal heeft; bijvoorbeeld soera 8-12: “…blablabladiebla.. Sla daarom boven op hun nekken en sla alle toppen van hun vingers en tenen af.”
  Deze anti-menselijke bagger komt dus rechtstreeks uit de Koran. Je kunt het alleen begrijpen in historische termen, uit de tijd van de islamitische veroveringen in de context van een morele evolutie dat thuishoort in de late ijzertijd, niet in de moderne wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here