Regering Marokko wil inwoners mijnstad Jerada tegemoetkomen

De Marokkaanse regering noemt de eisen van de demonstranten in de Marokkaanse mijnstad Jerada legitiem. Duizenden mensen zijn daar al een paar dagen lang de straat opgegaan om te protesteren tegen de sociale crisis die de regio van Jerada treft.

Het is onrustig in de stad sinds een dodelijk ongeluk in een gesloten steenkoolmijn waarbij twee mannen van 23 en 30 om het leven kwamen. De beide broers Houcine en Jadouane – stierven 70 meter onder de grond in een mijn die was gesloten maar waarin ze – net als veel bewoners van de stad – illegaal probeerden steenkool te hakken.

De minister van Energie en Mijnen, Rabbah, was woensdag en donderdag in de stad en sprak met de lokale autoriteiten, het energiebedrijf, vakbonden en de bewoners. Na afloop kondigde hij maatregelen aan. “De eisen van de demonstranten zijn geheel legitiem en we zullen ze niet negeren. We waren al bezig met projecten in de regio en we gaan kijken wat we nog meer kunnen doen.” Ook kondigde de minister een onderzoek aan naar de levensvatbaarheid van de mijnen. (Bron/ lees verder: de NOS)

1 REACTIE

  1. Marokko moet open kaart spelen! alle inkomsten en uitgaven uit nationale bronnen moeten 100% gerappporteerd en evrantwoord worden!

    Als Marokko zich geintimideerd voelt door Frankrijk bijv omdat zij alles niet willen rapporteren dan moet Marokko Frankrijk waarschuwen voor erge consequenties die Parijs zullen wegvagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.