‘Groeten uit Holland’: Marokkaanse vrouwen op ontdekkingstocht in Nederland

In de tiendelige serie Groeten uit Holland gaan vijf eerste generatie Marokkaanse vrouwen met elkaar op stap om Nederlanders te ontmoeten en Nederland te ontdekken. In het programma maken we uitgebreid kennis met hoofdpersonen Habiba, Farida, Fatima, Halima en Khadija.

Jalal Bouzamour, regisseur van Groeten uit Holland en zelf zoon van een Marokkaanse moeder van de eerste generatie: “Ik heb vaak het gevoel dat deze groep vrouwen onderbelicht is en er veel vooroordelen over hen bestaan. Ze voelen zich zowel Marokkaans als Nederlands. Ze lopen vaak tegen een taalbarrière op, maar dat is voor hen geen reden om op te geven. Dat zie je overduidelijk in de ontmoetingen met andere Nederlanders. Ik wil graag hun stem laten horen, in een serie die een unieke inkijk geeft in hun levens en ons tegelijkertijd ook een spiegel voorhoudt.”

In Groeten uit Holland staat er in elke aflevering één thema centraal. Het ene luchtiger dan het ander, maar telkens met de nodige humor en zelfspot. Ze ontmoeten hun idool Rob de Nijs, bezoeken een bruidsbeurs en staan op Prinsjesdag vooraan met een oranje hoofddoek op. In de eerste aflevering vertellen de vrouwen hoe zij in Nederland terecht zijn gekomen en maken ze een uitstapje naar Madurodam.

Groeten uit Holland is vanaf 8 januari twee weken lang dagelijks om 19.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.