Verzet Nida tegen Israëlische busvervoerder EBS

6

De Rotterdamse partij Nida wil niet dat het busvervoer in de gemeenten op Voorne-Putten en Rozenburg vanaf december 2018 tien jaar lang wordt uitgevoerd door het Israëlische EBS, omdat dit bijdraagt aan het leed in Palestina.

Op haar Facebook-pagina meldt de door de islam geïnspireerde politieke partij dat EBS met haar diensten bijdraagt ‘’aan de Israëlische kolonisering, apartheid en mensenrechtenschendingen in Palestina. Op grond van verantwoordelijkheden die voortvloeien uit gedragscodes en conventies op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en de bescherming van mensenrechten stelt NIDA raadsvragen. EBS had door de MRDH buiten de aanbesteding gehouden moeten worden.’’

,,Dit is absurd! Israël schendt alle verdragen, tot zelfs het vermoorden en opsluiten van vrouwen en kinderen. Laat staan het feit dat het gaat om een bezetting! Moet de bezetter nog meer worden gefinancierd om door te gaan met de onmenselijke en afschuwelijke praktijken tegen de Palestijnen?’’,
is een van de reacties op de Facebook pagina van Nida. (Bron/ lees verder: het AD)

6 REACTIES

 1. Zolang NIDA het reizen per bus in Nederland niet dezelfde soort risicovolle onderneming maakt dat investeringen in de veiligheid noodzaakt zoals in Israel het geval moet zijn lijkt me dat NIDA best mag tieren, vloeken en zelfs luid huilen om kiezersvolk te strikken. Het progressieve volksdeel mag wegkijken van dit racisme onder het mom van moslims zijn zielig. Zoals gewend, vertrouwd of geïndoctrineerd. En EBS brengt de reizigers ondertussen gewoon naar hun bestemmingen. Hopelijk zonder enthousiaste NIDA fans die al tierend en de glazen ingooien of halfbezopen demonstratief uit hun ventielrekje druppelen ten overstaan van verbouwereerde forenzen. Of erger.

 2. De nida fans gaan maar gewoon lopen naar hun werk studie of balie om de uitkering op te halen. Gezond en tegelijk je hoofd leeg maken van alle vooroordelen, antisemitisme haat en jaloersheid op Israelische bedrijven die gewoon hard hun best doen en goed werk leveren.

  Ik hoor Nida niet over China, bezetting van Tibet, Marokko, bezetting van de Westelijke Sahara en over
  Turkije, bezetting van Cyprus.

  https://www.youtube.com/watch?v=7Kc6LE6FXcQ

 3. Peter=de naam.
  Is NIDA of Israel verantwoordelijk voor de bezetting van Tibet, Westelijke Sahara ? Ik hoor jou ook niet over de terroristische aanslagen op moskeen in Nederland, op de genocide gepleegd door Joodse terroristen in Libanon. Ook over de genocide op de Rohingya’s hoor ik jou niet. Jij doet maar al te graag meten met twee maten. Een levensgevaarlijk sujet ben je !

 4. Als je door te meten met twee maten automatisch een levensgevaarlijke sujet bent dan lijkt me dat een bittere aanklacht tegen iedere moslim die ik ooit heb horen spreken over wat dan ook. Als je niet beter zou weten zou je de conclusie kunnen trekken op basis van de spectaculaire eenduidigheid in observatie van moslims in het wild dat iedereen die in het bestaan van een Allah gelooft en een pen vast kan houden om een kruisje te tekenen contractueel iedere vorm van zelfreflectie heeft afgezworen.

 5. Geldt trouwens ook voor postmoderne fantasten. Maar die hebben zich er zelf dan ook van vergewist dat de realiteit zelf niet bestaat en vanzelf weggaat als je het maar hard genoeg ontkent. Het linkse gedachtengoed dus. Blijkt ook niet goed samen te gaan met, zeg maar, de realiteit. Verdomde realiteit lijkt zich maar niks aan te trekken van wensdenken.

 6. Joden mogen niet terugkeren naar Israel! Het zal een catastrofe uitmonden voor t joodse volk! De regering daar bestaat uit Zionisten die het vuile werk doen voor de christenfundamentalisten die graag zo snel willen dat de Tempel word gebouwd door dus eerst de Aksa moskeee te verbouwen, daarom krijgen die Zionisten ook het geld van t Westen! Al t geld dat naar Zionisten gaat is per definitie bloedgeld voor huurmoordenaars! Joden willen dit NIET!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here