Aboutaleb gesteund door moskeeën

2

Twaalf moskeeën uit de vier grote steden hebben in een verklaring steun uitgesproken aan Ahmed Aboutaleb. De burgemeester van Rotterdam deed eind december uitspraken over salafisme en jihad. In die uitspraken, kunnen de moskeeën zich heel goed vinden.

Aboutaleb had in het radioprogramma Dit is de Dag gezegd dat elke moslim een beetje salafist is (op zijn voorganger Mohammed wil lijken) en dat hij zich in de kern geen zorgen maakt over het salafisme. Ook zei hij zelf een beetje jihadist te zijn door elke dag om 07.00 uur op te staan om het goede te doen voor een stad in Nederland. De uitspraken leidden met name bij de rechtse en populistische partijen en media tot afkeer tegen zijn uitspraken.

Aboutaleb had zich dan ook gisteren in een gemeenteraadsdebat hiervoor moeten verantwoorden. Partijen Leefbaar Rotterdam, VVD en het CDA vonden dat Aboutaleb zich niet zo positief had mogen uitlaten over het salafisme. Aboutaleb heeft aangegeven achter zijn uitspraken te staan. (Bron/ lees verder: Het Parool, Reformatorisch Dagblad)

2 REACTIES

  1. Vrijheid van meningsuiting is dit en dat moet kunnen!
    Deze klote partijen (Leefbaar Rotterdam, VVD en CDA) die willen alleen horen wat hun bevalt.
    Op kankeren kan ik tegen deze partijen zeggen!

    Ik vind dat hij mag zeggen wat hij wil zeggen, zolang jij geen haatzaait etc.

    Terwijl ik veel meer doe dan hij anoniem, hihi!

  2. Elke moslim is een salafist aldus Aboutaleb. En een jihadist. In ander nieuws: water is nat volgens Aboutaleb. Beren schijten in het bos, aldus Aboutaleb. Als je van van boven valt ben je snel benee, voorspelt Aboutaleb. Dankzij Aboutaleb weten we dingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here