“EU moet Marokkaanse regering aanspreken op mensenrechtenschendingen”

6

De Marokkaanse regering moet een einde maken aan mensenrechtenschendingen in het Rif-gebied in het noorden van Marokko. Dat vindt EU-parlementariër Kati Piri (PvdA). Piri wil dat de EU de Marokkaanse regering hierop aanspreekt.

In een brief aan EU-buitenlandchef Federica Mogherini stelt zij dat er na vijftien maanden van protesten steeds meer signalen komen van mishandeling van opgepakte activisten. Ook worden voortdurend vreedzame demonstranten gearresteerd.

„We krijgen berichten dat er zelfs kinderen tussen de zes en veertien jaar gearresteerd worden voor hun ’deelname’ aan protesten”, aldus Piri. „De demonstranten komen op voor basale rechten als onderwijs en werkgelegenheid. Mogherini moet de regering wijzen op haar verantwoordelijkheid. De EU financiert veel projecten in Marokko en de fondsen horen ook bij economisch achtergestelde regio’s terecht te komen.” (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

1 REACTIE

  1. vreedzame demonstranten worden nu keihard aangepakt omdat het de demonstraties nu beetje weggebt zijn door de valse beloften…….kans nu voor de overheid om opgepakte demonstranten hardhandig aan te pakken, Marokko heeft overal ogen en oren, ook hier en ipv die ogen en oren te gebruiken voor de ontwikkeling van Marokko worden die gebruikt tegen het volk zelf en vooral degenen die corruptie blootstellen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here